BIZIT Seminar

Sonos u junu predstavlja sopstvenog glasovnog asistenta

Prema nezvaničnim informacijama, Sonos planira da 1. juna predstavi sopstveni glasovni asistent, koji će omogućiti glasovnu kontrolu Sonos kućnih audio proizvoda. Trenutno, Sonos proizvodi kao što su bluetooth zvučnici i soundbar-ovi, podržavaju Amazon Alexa i Google Assistant, a modeli koje pokreće kompanijski S2 softver podržavaće i Sonos Voice Control. 

sonos

U prilog ovoj tvrdnji ide i informacija da je kompanija na nekoliko sajtova za zapošljavanje postavila oglase za software test inženjere, koji će raditi u „Voice Experience“ timu na poslovima razvoja Sonos Voice Experience automatizovane infrastrukture za testiranje. U oglasu se navodi da pomenuti tim radi na budućnosti glasovne interakcije, s ambicijama da je pretvori u potpuno privatno, personalizovanije i prirodnije iskustvo.

Sonos-ov glasovni asistent bi, prema objavljenim informacijama omogućavao korisniku da Sonos zvučnicima naredi da reprodukuju određene pesme, pesme određenih izvođača ili da pokrenu play liste, a biće kompatibilan sa Apple Music, Amazon Music, Pandora, Deezer i Sonos Radio sistemima. Spotify i YouTube Music još uvek nisu na toj listi. Takođe, interakcija sa zvučnicima, na polju brzine reakcije trebala bi da bude znatno fluidnija nego kod drugih glasovnih asistenata.

Međutim, Sonos takođe traži i softverske inženjere za poslove integracije Amazon Alexa i Google Assistant sistema u Sonos zvučnike. Na osnovu toga se može zaključiti da, čak i ako su tačne pomenute informacije, kompanija ne planira da odmah odustane od njih. To je svakako pametna odluka, s obzirom na njihovu globalnu popularnost.

Izvor: ArsTechnica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,