Sony Mobile planira otpuštanje 200 radnika u Švedskoj

Sony Mobile gubi novac i udeo na tržištu, a matična kompanija je došla do plana za rešavanje prvog dela problema – smanjiće troškove odeljenja na pola u narednih nekoliko godina. Plan počinje sa sužavanjem kruga zaposlenih u kancelariji u Lundu, Švedska.

PCPress.rs Image

Ova kancelarija je ranije bila sedište kompanije Sony Mobile, međutim preseljeno je u Tokio pre nekoliko godina. Ipak, kancelarija u Lundu zapošljava oko 1.200 ljudi. Nije poznato mnogo detalja, ali čini se da je od tog broja 800 njih direktno zaposleno u Sony Mobile-u, dok su ostatak eksterni zaposleni na ugovore. Od tih 800, četvrtina će biti otpuštena – 200 ljudi – do kraja marta 2019.

Stefan Olsson, zamenik predsednika u kancelariji Lund-u, kaže da smanjenje troškova ne znači otpuštanje polovine osoblja. Sony vrši reviziju posla, tako da se detalji i dalje definišu.

Sony Mobile je prošle godine prodao 13,5 miliona uređaja i predvideo 10 miliona prodatih proizvoda za ovu godinu. Taj broj se smanjio nekoliko puta, a izveštaj za treći kvartal ga je procenio na samo 7 miliona uređaja. Slično tome, početni plan bio je smanjenje troškova za 30%.

Pročitajte i:  Saab i GKN dizajniraju budući borbeni avion 

Izvor: GSMArena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,