Sony napravio soundbar za PS5 i Xbox Series X

Sony je najavio dva nova audio sistema za kućni bioskop, koji uključuju HDMI 2.1 prolazne portove koji nude potpunu podršku za 8K video, 4K igre na 120Hz, Dolby Vision HDR, eARC, i još mnogo toga. Kompanija je najavila da će ova uređaja početi da se isporučuju između septembra i oktobra.

Sony napravio soundbar za PS5 i Xbox Series X.

Mana je što je svakom zvučniku potrebna sopstvena utičnica

Prvi uređaj je HT-A7000 Dolby Atmos 7.1.2 soundbar. Po ceni od 1.299,99 dolara, soundbar ima dva HDMI 2.1 ulaza, tako da se teoretski u njemu mogu pokrenuti i PlayStation 5 i Xbox Series X i pustiti obe konzole u punom potencijalu. A7000 ima dva zvučnika za Atmos, dva visokotonca i pet prednjih zvučnika za šire okruženje. Postoji ugrađeni dvostruki subwoofer, ali ako je potreban dublji bass, može se platiti dodatni samostalni sub.  Sony A7000 se može podesiti za akustiku sobe, koristeći mikrofon na daljinskom upravljaču za „merenje visine i širine sobe“ i optimizaciju zvučnog profila. Podržava 360 Reality Audio, zvuk visoke rezolucije i kompatibilan je sa Amazon Alexa, Google Assistant, Chromecast, Spotify Connect, i Apple AirPlay 2.

Pročitajte i:  Ažuriranje za PlayStation 5 blokira Cronus Zen uređaje za varanje 

Drugi, skuplji audio sistem od od 1.799,99 dolara zove se HT-A9, a sastoji se od četiri bežična zvučnika i kontrolne kutije koja je po veličini slična Apple TV-u. Sony kaže da četiri zvučnika u obliku cilindra mogu da se postave gotovo bilo gde u sobi, a optimizacija zvučnog polja uzimaće u obzir njihov položaj prilikom podešavanja audio performansi. A9 ima samo jedan HDMI ulaz umesto dva na soundbaru, ali kontrolna kutija takođe ima mrežni priključak i pomoćni port koji kompatibilnim Sony televizorima omogućava da deluju kao centralni kanal. To bi trebalo da omogući izvrsnu jasnoću glasa. Jedna mana je što je svakom zvučniku potrebna sopstvena utičnica. Budući da se ovakav sistem u velikoj meri oslanja na bežičnu mrežu, ostaje da se testira da li postoji kašnjenje i problemi sa sinhronizacijom zvuka koji se mogu pojaviti tokom igranja.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,