BIZIT plus

Sony osposobljava servise PlayStation Network i Qriocity

PCPress.rs ImageSony je počeo postepeno aktiviranje servisa PlayStation Network i Qriocity gotovo mesec dana posle sajber-napada koji je ishodio kompromitovanjem ličnih podataka više od sto miliona korisnika. Dva servisa prvo će biti osposobljena u Severnoj Americi, Evropi, na Bliskom istoku, Australiji i Novom Zelandu. U Japanu i ostatku Azije biće pušteni nešto kasnije.

Prve usluge koje će se vratiti biće onlajn igranje, gledanje već iznajmljenih filmova, audio-striming Music Unlimited, pristup drugim servisima kao što su Netflix i Hulu, PlayStation Home i četovanje. Sve usluge će biti aktivirane do kraja maja.

Korisnici će morati da daunloduju softverski apdejt kad se priključe na mrežu. Verzija 3.61 će ih zamoliti da promene lozinke i onda će moći da pristupe svojim nalozima.

Sony je od napada devetnaestog aprila neprestano analizirao upad na svoje mreže i unapređivao ih kako bi se zaštitio od budućih napada. Unapređenja su znatno povećala sigurnost podataka, dodatno nadgledanje i testiranje softvera kao i stepen enkripcije. Takođe je dodat softver koji rano upozorava u slučaju napada.

Pročitajte i:  Oznaka „PS5 Pro Enhanced“ za Sony konzole

Izvor: IT News

Facebook komentari: