BIZIT plus

Sony potvrdio „PlayStation Q“, ručnu konzolu za streaming PS5 igara

Sony je potvrdio da radi na „Project Q“ uređaju, što je interno ime za uređaj koji još uvek nema svoje finalno ime. Kako god da se bude zvao, u pitanju je buduća PlayStation ručna konzola, koja će biti fokusirana na streaming. Kompanija navodi da će omogućiti korisnicima da putem Remote Play opcije, bežičnim putem stream-uju bilo koju igru sa lokalne PS5 konzole (pod uslovom da nije VR igra).

PCPress.rs Image

Remote Play je opcija koju Sony već nudi neko vreme na drugim uređajima. Preko nje, moguće je sinhronizovanje DualSense kontrolera sa macOS, Windows, iOS, ili Android uređajima, kao i stream-ovanje igara preko Wi-Fi mreže ili Interneta. Važno je naglasiti da to neće biti samostalni uređaj, kao što su bili PlayStation Portable, ili PS Vita, već će za funkcionisanje zahtevati PS5, kao i bežičnu mrežnu konekciju.

Za „Project Q“ se za sada se zna samo da će imati HD ekran dijagonale 8 inča, kao i sve kontrole i opcije kao i DualSense bežični kontroler. Okvirno vreme pojavljivanja ove konzole na tržištu bi moglo da bude u novembru ove godine, a nezvanično se pominje cena koja bi se kretala između 199 i 299 dolara.

Pročitajte i:  Ažuriranje za PlayStation 5 blokira Cronus Zen uređaje za varanje 

Izvor: ArsTechnica

Facebook komentari: