Sony povećava cenu PlayStation Plus pretplate

Nekoliko meseci nakon što je Microsoft otkrio planove da povećava cene pretplate na Game Pass, Sony se uključuje u akciju. Kompanija povećava godišnje cene za sva tri PlayStation Plus paketa 6. septembra.

PCPress.rs Image

Godišnji PS Plus paket isplatljiviji od mesečnog i kvartalnog

Godišnja Essential pretplata će uskoro koštati 80 dolara godišnje. Extra paket se povećava za 35 dolara i sada košta 135 dolara godišnje, dok će godišnji Premium paket uskoro koštati 160 dolara. Promene cena neće stupiti na snagu za trenutne PS Plus korisnike na godišnjem planu do njihovog sledećeg datuma obnove koji je 6. novembra ili nakon toga.

Sony za sada nije najavio promene na mesečnom i kvartalnom nivou. Napominje da je godišnji plan i dalje jeftiniji od mesečne ili tromesečne pretplate na duži rok. Sony najavljuje da globalno povećava pakete PS Plus. Iako su donekle različite ponude, vredi napomenuti da je PS Plus generalno jeftiniji od ekvivalentnih Game Pass nivoa.

Microsoft nudi pristup svim svojim igrama prve strane preko Game Pass-a nakon njihovog objavljivanja. Novi Game Pass Core nivo, koji zamenjuje Xbox Live Gold, iznosi 60 dolara godišnje i uključuje potpun pristup za više igrača na mreži i početnu biblioteku od 25 igara.

Pročitajte i:  Sony je navodno pauzirao proizvodnju PSVR 2  

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,