Sony preporučuje programerima da razvijaju samo vremenski ograničene demo verzije igara

Sony se sprema da predstavi obnovljeni PlayStation Plus u narednim nedeljama. Studiji mogu da objave svoju probnu verziju tri meseca ranije pre nego što njihova igra stigne na PlayStation Store.

Sony preporučuje programerima da razvijaju samo vremenski ograničene demo verzije igara

PlayStation Plus Premium koštaće 18 dolara mesečno

Sony neće primenjivati ovu politiku na ranije objavljene igre, naslove koji će se prodavati za manje od 34 dolara i PlayStation VR2 igre. Najviši nivo revidirane usluge pretplate, PS Plus Premium, će uključivati pristup vremenski ograničenim probnim verzijama igara. Sony je počeo da testira takve probe na PS5 u oktobru. Igračima je omogućio pristup Death Stranding: Directors Cut na šest sati i Sackboy: A Big Adventure na pet sati bez dodatnih troškova.

Nije jasno zašto se Sony odlučio za prag od 34 dolara za ovu opciju, ali postoji argument da će programeri koji prodaju igre po višoj ceni verovatnije biti veći studiji sa više resursa. Sony je svestan da mora da obezbedi da PS Plus Premium korisnicima pruži najbolje usluge. Premium nivo će koštati 18 dolara mesečno, 50 dolara po kvartalu ili 120 dolara godišnje.

Pročitajte i:  Oznaka „PS5 Pro Enhanced“ za Sony konzole

Izvor: Engadget

Facebook komentari: