TrendMicro

Sony Xperia 5 III stiže u SAD po ceni od 1000 dolara

Sony ne prodaje mnogo pametnih telefona u SAD, tako da je uvek velika vest kada stigne novi model. Nakon lansiranja u drugim regionima prošle godine, Xperia 5 III je sada dostupna u SAD-u za 1.000 dolara.

Sony Xperia 5 III stiže u SAD po ceni od 1000 dolara

Xperia 5 III idealan one koji se bave fotografijom i video snimcima

Xperia 5 III je nešto manji od vodećeg modela kompanije Xperia 1 III, ali ima dosta slične specifikacije. Dolazi sa Snapdragon 888 SoC, 6,1-inčnim ekranom od 2520 x 1080 120Hz, 8GB RAM-a i 128GB skladišnog prostora, zajedno sa trostrukom kamerom sa glavnom kamerom od 12 megapiksela. Xperia 5 III nudi Gorilla Glass 6 ekran i IP65/68 vodootpornost.
Ekran pruža 10-bitnu dubinu boje i pokreće ga CineAlta tako da bi trebalo da prikazuje precizne boje i tonove kože. Kamere nisu visoke rezolucije, ali imaju Zeiss sočiva.

Glavna kamera ima naslagani Exmor RS senzor slike sa pozadinskim osvetljenjem, koji isporučuje brzinsko snimanje od 20 kadrova u sekundi sa AF i AE praćenjem. Sa video strane, nudi Cinematography Pro koji takođe pokreće CineAlta, sa 4K HDR pri brzini do 120 fps. Drugim rečima, ovo je pametni telefon sa prvim fotoaparatom dizajniran za ljude koji se zaista bave fotografijom ili video zapisom. Telefon košta 1.000 dolara na Best Buy-u, B&H Photo-u i drugim sajtovima.

Pročitajte i:  Sony ulazi u metaverzum

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,