BIZIT plus

Sony je navodno pauzirao proizvodnju PSVR 2  

Nakon što je proizveo više od dva miliona jedinica svojih najnovijih slušalica za virtuelnu stvarnost, Bloomberg izveštava da Sony pravi pauzu u proizvodnji kako bi pokušao da proda svoj neprodati inventar. PlayStation VR2 je lansiran prošlog februara za 549 dolara kao dodatak za PlayStation 5, ali podaci IDC-a sugerišu da su isporuke opadale svakog kvartala od tada. 

PCPress.rs Image

Bloomberg sugeriše da je problem nedostatak sadržaja za slušalice. PSVR 2 je kompatibilan sa nekoliko AAA igara, uključujući Horizon Call of the Mountain, Gran Turismo 7 i unose u seriji Resident Evil, kao i niz manjih naslova. Ali, po ceni od 549 dolara, slušalice koštaju više od samog PS5, tako da su očekivanja velika. Bloomberg napominje da su se Meta i Apple suočili sa sličnim izazovima sadržaja sa sopstvenim slušalicama. 

Osim što je pauzirala proizvodnju na slušalicama, Sony nedavna otpuštanja uticala su na timove koji su radili na VR naslovima. Zatvorila je svoj London Studio, a programer koji stoji iza Horizon Call of the Mountain, Firesprite studio, takođe je pogođen. Očekuje se da će otpuštanja ukupno uticati na oko 900 zaposlenih u kompaniji Sony, ili 8 procenata ukupnog broja zaposlenih. 

Pročitajte i:  Masovna proizvodnja dva nova AirPods modela počinje u maju

U pokušaju da poveća količinu dostupnog sadržaja za svoje slušalice, Sony je nedavno najavio da testira podršku za PC, nudeći „mogućnost za PS VR2 igrače da pristupe dodatnim igrama na računaru“. Trenutno je nejasno koliko bi podrška slušalicama mogla biti rasprostranjena za PC naslove, ali podrška je planirana za kasnije ove godine. 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *