Sony Xperia Pro: Telefon od 2.500 dolara

Sony je konačno lansirao svoj najnoviji pametni telefon Sony Xperia Pro, a astronomska cena ukazuje na to da se ne radi o obično telefonu – naime, može da služi i kao dodatak za kameru koji bi mogao da bude koristan kreatorima sadržaja.

PCPress.rs Image

Xperia Pro na površini ne izgleda mnogo drugačije od standardnih premijum uređaja na tržištu, ali ga jedna opcija ipak odvaja od drugih. U pitanju je funkcionalnost koju omogućava HDMI port, zahvaljujući kojem novi telefon može da se povezuje sa Sony Alpha, te drugim moćnim kamerama koje imaju HDMI input. Xperia Pro može da posluži i kao spoljašnji ekran kada se snima video, budući da pre-instalirani softver omogućava podešavanje opcija za kvalitet slike. Telefon može i samostalno da snima, budući da na zadnjoj strani ima tri kamere od 12 megapiksela, te pravi 4K HDR snimke u 24, 30, 60 i 120fps.

PCPress.rs Image

Što se drugih elemenata tiče, Xperia Pro ima 6,5-inčni 4K OLED displej (21:9 aspect ratio), Snapdragon 865 5G procesor i bateriju od 4.000mAh. U pitanju je prvi Sony telefon sa 5G mogućnostima, i pruža podršku za Sub-6GHz i mmWave mreže. Tako bi ovaj telefon sigurno mogao da bude koristi onima koji dobro zarađuju na snimanju video sadržaja, ali Sony upozorava da najbolje radi sa Alpha kamerama, te da može da se dogodi da bude nekompatibilan sa uređajima drugih proizvođača.

Pročitajte i:  Da li je neizbežno gašenje 2G mreže?

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,