Google Calendar ponovo radi offline – u određenim situacijama

Ako vam povremeno treba pristup kalendaru kada niste povezani na Internet, tada web interfejs Google kalendara postaje malo korisniji. Kada je Google predstavio novi korisnički interfejs za aplikaciju 2018. godine, to je značilo uklanjanje mogućnosti pristupa podacima u pregledaču bez internet veze.

PCPress.rs Image

Google ne čuje potrebe korisnika

Google-ov blog Workspace Updates napominje da se funkcija vraća, međutim pojedinačni korisnici će je morati omogućiti. Ako još uvek ne vidite opciju, proverite ponovo kasnije, ona se uvodi tokom sledećih 15 dana. Post na blogu pominje samo pristup nalozima Workspace (ranije poznat kao G Suite), ali stranica za podršku ne primećuje nikakva ograničenja, pa ćemo videti da li je reč i o pojedinačnim besplatnim korisnicima.

Otvorite Google kalendar.

U gornjem desnom uglu kliknite ikonu zupčanika, a zatim Settings.

Sa leve strane, u odeljku „Opšte“, kliknite Van mreže, a zatim Uključi kalendar van mreže.

Kliknite Ponovo učitaj sada.

U gornjem desnom uglu kalendara ikona pokazuje da se vaš kalendar sinhronizuje za oflajn upotrebu.

Kada se sinhronizacija završi, status kalendara prikazuje Spremno za oflajn.

Kada ste van mreže, status kalendara se prikazuje van mreže.

Pojavljuje se obaveštenje: „Izgleda da ste van mreže. Neke akcije možda neće uspeti.

Dugogodišnji korisnici Google Calendara primetiće da ovo nije prvi put da se ovako nešto dešava. Kada je Google postupno ukinuo Gears u korist HTML5, trebalo je vremena dok pristup van mreže nije vraćen. Ovaj put je jaz bio manje primetan, jer je mnogo lakše ostati povezan, a pristup telefonu dok ste na mreži ili van nje i dalje je bio opcija. Ipak, to je samo još jedan podsetnik na to kako Google-ove funkcije mogu tiho da dolaze i odlaze ili da se pomeraju iza različitih platformi.

Izvor: Engadget

 

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: