BIZIT plus

Sony želi da PlayStation ekskluzive dolaze ranije za PC

Sony bi mogao smanjiti jaz između lansiranja svojih PlayStation ekskluzivnih proizvoda i PC portova. Predsednik kompanije, Hiroki Totoki, je sugerisao da želi da PlayStation bude agresivan u poboljšanju performansi marže, pri čemu bi multiplatformske igre igrale značajnu ulogu.

PCPress.rs Image

Prilika za rast profita

Totoki je primetio da je smanjenje troškova hardvera u ovom ciklusu konzole „teško ostvarivo“, sugerišući da nećemo videti trajno smanjenje cena konzole. On je nagovestio da je jedan od načina da se stigne do toga da se više unovči od svojih PlayStation Studios naslova.

Ovo je jasan pomak u odnosu na misli šefa PlayStation Studios-a Hermana Hulsta 2022. On je tada rekao da će PC igrači morati da sačekaju „najmanje godinu dana“ pre nego što vide prve Playtation igre na svojim računarima. Sony je 8. februara lansirao Helldivers 2 na PS5 i Windows istovremeno.

Nije jasno da li je Totoki mislio da možemo očekivati da će se budući PlayStation naslovi poput predstojeće igre Volverine ili uvek popularnog Spider-Man, God of War ili raznih Naughty Dog franšiza pojaviti na PC-u istog dana kada i konzola. Ali promena strategije je u toku bez obzira na to, a Totoki će imati moć da sprovede plan u delo.

Pročitajte i:  PS5 Pro stiže tokom praznične sezone  

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *