BIZIT 2022

SpaceX gradi još jedan Starship brod

SpaceX je tokom 2018. godine izveo preko 20 lansiranja, i nakon toga za budućnost najavio još veće i ozbiljnije planove. Tako je još krajem iste godine Elon Musk podelio fotografiju prototipa letelice Starship koja je nakon toga u fazu testiranja ušla u januaru 2019.

PCPress.rs Image

Nekoliko meseci kasnije na NASASpaceflight.com mogu da se vide fotografije još jednog Starship modela, te je Elon Musk još jednom morao da objašnjava šta se tačno događa, tako da je na svom Twitter nalogu podelio objašnjenje u kojem kaže da SpaceX simultano gradi Starship modele u Teksasu i na Floridi, a cilj je da se vidi na kojoj su lokaciji eksperti efikasniji. Tako se radi o nekoj vrsti takmičenja, a Musk dodaje da neće biti problema ni ako se ispostavi da su obe lokacije podjednako efikasne.

Eksperti ističu da je udvostručivanje proizvodnje dobra ideja, ako kompanija želi da letelice što pre pošalje ka Mesecu, a naročito zbog toga što je konkurencija sve jača, te je sve više milijardera koji ulažu u svemirske programe. Space X tako žuri da zauzme najbolju poziciju u trci, pa je za 16. maj zakazano sledeće veliko lansiranje, koje nije u vezi sa Starship modelom, već sa 60 Starlink internet satelita i Falcon 9 raketom.

Pročitajte i:  Raketa koja je udarila u Mesec

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,