Spotify otpušta 6% zaposlenih

Spotify otpušta 6% svoje radne snage kao deo restrukturiranja cele kompanije. Tačan broj ljudi koji će ostati bez posla nije saopšten, ali kompanija, prema poslednjem izveštaju o zaradi, zapošljava oko 9.800 ljudi.

Spotify otpušta 6% zaposlenih

Spotify se pridružuje tehnološkim gigantima u masovnim otpuštanjima

Kompanija će zaposlenima obezbediti u proseku 5 meseci otpremnine, zajedno sa nagomilanim i neiskorišćenim vremenom godišnjeg odmora, zdravstvenom zaštitom tokom otpremnine, imigracionom podrškom i podrškom za karijeru. Većina zaposlenih u Spotify-u je smeštena u SAD-u, a slede Švedska i Velika Britanija. Kao i druge tehnološke kompanije, Spotify se brzo proširio u poslednjih nekoliko godina, posebno u oblasti podcastinga.

Kompanija je potrošila više od milijardu dolara na podcast mreže, usluge hostovanja i emisije poput The Joe Rogan Experience. Spotify se pridružuje drugim tehnološkim gigantima u masovnim otpuštanjima, delimično zbog pada ekonomije, a delimično zbog velikog broja zaposlenih. Tokom proteklih nekoliko nedelja, Microsoft, Amazon, Meta i Google otpustili su zajedno 51.000 zaposlenih. Sam Spotify je imao 6.617 zaposlenih 2021. i 9.800 godinu dana kasnije, pre otpuštanja.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Spotify lansira edukativne video kurseve u Velikoj Britaniji
SBB

Tagovi: