Spotify se nada da će sledećeg utorka izvesti još jedan solidan kvartal

Platforma za striming muzike prijavila je prihod od 2,9 milijardi evra u prošlom kvartalu, što je povećanje od 23% u odnosu na isti period prošle godine.

PCPress.rs Image

Spotify će objavite rezultate za treći kvartal u utorak, a investitori se nadaju sličnom učinku kao u drugom kvartalu. Platforma za strimovanje muzike, osnovana u Švedskoj, prijavila je prihod od 2,9 milijarde evra u junskom kvartalu, što je povećanje od 23% u odnosu na prethodnu godinu.

Pored toga, kompanija koja je na njujorškoj berzi zabeležila je povećanje plaćenih pretplatnika, za 14% u vreme kada se usluge striminga smanjuju uz troškove. Spotify Premium pretplatnici su porasli na 188 miliona, što je na sličan način nadmašilo očekivanja analitiračara od 187 miliona, što je na sličan način nadmašilo očekivanja analitičara od 187 miliona, dok su mesečni aktivni korisnici porasli za skoro 20% na 433 miliona, nadmašivši očekivanja od 428 miliona.

Međutim, kao i kod mnogih kompanija, cena akcija je pala ove godine, a Spotify je izgubio polovinu svoje vrednosti, na 88,49 dolara.

Pročitajte i:  YouTube na udaru: Spotify dobio muzičke spotove

Izvor: proactiveinvestors.co.uk

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

1 thoughts on “Spotify se nada da će sledećeg utorka izvesti još jedan solidan kvartal

  • 24. 10. 2022. at 18:21
    Permalink

    Možda opet daju neke ekstra popuste ili onu studentsku pretplatu, jako znači a njima svakako dobro ide. Odlične vesti!

Comments are closed.