ePlaneta

Squid Game: Serija i video igre

Serija Squid Game je privukla veliku pažnju, pa se čini da će to uticati i na pojavu nekih novih video igara. Developeri video igre Fall Guys planiraju baš tako nešto, a sve zahvaljujući pomenutom hitu platforme Netflix.

PCPress.rs Image

Iza Squid Game stoji južnokorejski reditelj Hwang Dong-hyuk, a radnja se zasniva na igri u kojoj na početku učestvuje 456 igrača. Svaki od učesnika je u dugovima, pa je to glavni motiv za smrtonosni rizik. Sve je više onih koji ističu da liči na Battle Royale i The Hunger Games, te na čitav žanr koji su ova dva ostvarenja inspirisala.

Dobar deo serije Squid Game zauzima dečja igra Red Light, Green Light (kod nas ledeni čika ili nešto slično), a oni koji rade na igri Fall Guys tvrde da odavno planiraju nešto poput toga. Budući da Squid Game trenutno vlada popularnom kulturom, vreme je da se ta ideja konačno sprovede u delo.

Igra Fall Guys je doživela nekoliko sezona od kada se prvi put pojavila u avgustu 2020, a ukrštala se i sa velikim franšizama poput Among Us, Nier: Automata i Godzille. Logično je da je sada red na Squid Game.

Izvor: Kotaku

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Serija Harry Potter sve bliža stvarnosti
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,