Računari i Galaksija

Srebrni surferi, aktivni i u trećem dobu

„Čovek ne može da učini ništa protiv toga što stari, ali se mora svim silama boriti da ne zastari“ govorio je pisac Somerset Mom.

Aktivno starenje znači starenje uz dobro zdravlje i aktivno učešće u društvu, veću nezavisnost u svakodnevnom životu i veću građansku uključenost. Koliko god stari bili, možemo imati svoju ulogu u društvu i dobar kvalitet života. Izazov je u tome da se u najvećoj mogućoj meri iskoriste veliki potencijali koje imamo čak i u dubljoj starosti.

slikaIAN Međunarodna mreža pomoći u sklopu svog angažovanja na promociji digitalne pismenosti u Srbiji sprovodi projekat Srebrni surferi koji će podržati naše starije sugrađane i sugrađanke da uče i u starijem dobu i uključe se u informaciono društvo.

Kroz projekat je planirana osnovna obuka za korišćenje računara i Interneta za osobe starije od 55 godina u 10 gradova Srbije.

Drugi deo projekta je IT takmičenje baka, deka i njihovih unuka koje se organizuje već drugu godinu za redom sa ciljem da se istakne važnost intergeneracijske podrške u digitalnom opismenjavanju, da se pokaže da unuke i unuci mogu odigrati važnu ulogu u ovom procesu podučavajući svoje bake i deke u korišćenju računara i Interneta. Finalno takmičenje održaće se u septembru u Beogradu. O prošlogodišnjem takmičenju možete pročitati više na sledećem linku www.ian.org.rs/TimSnova.

Pročitajte i:  Četvrta sezona NIS Energy: nova energija za budućnost

Projekat se sprovodi uz podršku Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva.

Zainteresovani za obuku u Beogradu mogu se prijaviti do 15. juna putem telefona 7617 197 ili lično u IAN Telecentru na adresi Admirala Geprata 10 u Beogradu.

Dodatne informacije o projektu dostupne su na veb sajtu ili se mogu dobiti putem mejla edu@ian.org.rs ili telefonom 011 7617197.

Projekat sprovodi:

Projekat podržava:

clip_image002

Međunarodna mreža pomoći
www.ian.org.rs

Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva

clip_image004

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,