Sreda, 15. mart – Male tajne velikih majstora dizajna

Već nakon prvog trejlera neke igre ili filma, stičemo prvi i možda najbitniji utisak koji dalje definiše naše akcije. Dobar trejler će nas naterati da istražujemo dalje i unapred rezervišemo kopiju igre, odnosno bioskopsku ulaznicu za premijeru filma. Svi znamo da se u trejlere ulaže mnogo vremena i pažnje, ali koje su to tehnike koje našim očima pomažu da prepoznaju šta je ono što je čini atraktivnom drugima.

PCPress.rs Image

Zahvaljujući kompaniji Nordeus, jednoj od najuspešnijih kompanija za razvoj video igara u Evropi, i uz podršku organizacija Mikser House, Nova Iskra i StartIT u sredu, 15. marta, u prostorijama Mikser House-a, sa početkom u 18h svi zainteresovani imaće priliku da čuju predavanje Henry LaBounte, čuvenog art direktora sa više od 25 godina iskustva u igrama, vizuelnim efektima, filmskoj industriji, animaciji i televiziji.

PCPress.rs ImageTokom predavanja biće predstavljene tehnike koje će vam omogućiti da učinite vaše igre vizuelno privlačnim. Saznajte tajne uspeha filmova poput Minority Report, Mission Impossible 2 i Star Trek VII Generations. Ili, ako ste u industriji igara, sigurno će vas interesovati da saznate šta je to što je igre kao što su Need for Speed Hot Pursuit, NBA Street, NBA Street, Need for Speed Most Wanted i Burnout Paradise učinilo nezaboravnim hitovima. “Napredak tehnologije poslednjih godina dovodi do neverovatnog rasta vizuelnog kvaliteta igara. To prirodno podiže očekivanja korisnika za svaki sledeći proizvod na tržištu, bilo da je kreiran za računare, konzole ili mobilne telefone. Želeći da doprinesemo deljenju znanja, umrežavanju i unapređenju digitalne kreativne zajednice u Srbiji, izuzetno mi je drago što imamo priliku da čujemo iskustva jednog od najvećih svetskih stručnjaka u svojoj oblasti”, izjavio je Daryl Clewlow, Head of Art u kompaniji Nordeus.

Pročitajte i:  Poznati američki neuronaučnik kreirao inovativni program za nastavnike i učenike srednjih škola u Srbiji

Uz konstantno ulaganje u kreativnu zajednicu, kako organizacijom predavanja i radionica od strane zaposlenih u kompaniji tako i organizovanjem događaja na kojima su prisutni neki od vodećih svetskih stručnjaka, kompanija Nordeus se trudi da pruži što više prilika za profesionalno usavršavanje i napredovanje. Zahvaljujući angažovanju zaposlenih, i uz podršku partnera, predavanje će biti besplatno i otvoreno za sve zainteresovane članove kreativne zajednice.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,