BIZIT plus

Šta vam je potrebno za YouTube klipove

Ukoliko želite da vaše snimke postavljate na YouTube, potrebna vam je određena oprema. Svaki tip video klipa zahteva malo drugačiju opremu, pa je na vama da odlučite šta želite da snimate, i na osnovu toga se opremite.

Popularna vlogerka iJustine (Photo: Wikimedia Commons)
Popularna vlogerka iJustine
(Photo: Wikimedia Commons)

Bez obzira kakav ćete tip klipova snimati, potrebna vam je internet konekcija sa što većom upload brzinom, bilo bi poželjno da je upload makar 1Mb/s kako ne biste dugo čekali, i računar kojim ćete montirati i uploadovati snimke. Ovo su tri, trenutno, najpopularnija tipova video klipova na YouTube i oprema koja vam je potrebna za njih:

Vlog

Vlog je najnezahtevnija kategorija, budući da vam treba samo kamera. Možete koristiti bilo kakvu kameru koja može snimati makar u 720p rezoluciji, ali naravno što kvalitetnije, to bolje. Kamera treba da je što manjih dimenzija kako bi vam bilo lako da je ponesete svuda i ne propustite neki zanimljiv događaj. Poželjno je imati dodatne baterije i memorijsku karticu.

Gameplay

Za gameplay je potreban računar sa malo boljim specifikacijama, pošto mora biti u stanju ne samo da pokrene svaku video igru, već istu i da snima, mora imati procesor i grafičku novije generacije, kao i minimum 8GB RAM-a.

Pročitajte i:  YouTube Shorts dodaje remiksovanje muzičkih spotova

Potreban je što kvalitetniji mikrofon da bi se vaš glas čuo što čistije, dakle mikrofon na vašim slušalicama verovatno nije dobar izbor. Poželjno je imati dodatni hard disk, ili SSD koji ćete koristiti samo za snimanje i time izbeći eventualne probleme koji mogu da se jave kada se koristi jedan hard disk, poput „seckanja“ snimka.

Filmsku traku volimo, ali ne možemo da je odštampamo.YouTube- obožavamo, a od sad možemo da ih puštamo i iz časopisa….

Posted by PC Press on Tuesday, August 25, 2015

Takođe poželjno je imati i kameru kojom ćete se snimati dok komentarišete video igru, a onda taj video staviti u neki ugao gameplaya, to je popularno prozvani „facecam“, možete koristiti i neku kvalitetniju web kameru.

Skečevi

Ovde nema granica što se tiče opreme, možete koristiti jednu kameru, dok sa druge strane možete koristiti sve što se koristi i za profesionalnu video produkciju. Zlatna sredina bi bila kamera sa izmenjivim objektivima, par objektiva, zaseban mikrofon i žilberica. Tom opremom ste pokrili veliki deo vaše produkcije bez prevelikih troškova.

Pročitajte i:  Kako preuzeti YouTube videozapise na iPhone: Vodič korak po korak

Imati svu ovu opremu nije lako postići, tako da je na vama da iskoristite ono što imate na najbolji mogući način i time dođete do opreme koja će vam pružiti idealne uslove za rad.

Facebook komentari:

6 thoughts on “Šta vam je potrebno za YouTube klipove

 • 28. 08. 2014. at 15:31
  Permalink

  Vecina je istina ali 8GB rama :O 🙂
  Po meni je dovoljno 4GB

 • 28. 08. 2014. at 11:36
  Permalink

  alo ovo za 8 gb rama je glupost 4 je dovoljno da bi igrali sve kvalitetne i dobre igre

 • 28. 08. 2014. at 09:44
  Permalink

  Ovo je Ijustine i ona ima nekoliko kanala, ona voguje i ima gaming kanal. Ajmo svi sub nju

 • 28. 08. 2014. at 00:00
  Permalink

  Svaka cast!

 • 27. 08. 2014. at 23:23
  Permalink

  Ovo za ram vece gluposti dugo nisam cuo.. Odakle vama da treba minimum 8gb rama? Ja sa 4 derem bf3 na ultra i snimam sa 50-70 fpsa, kvalitetno i bez laga.

 • 27. 08. 2014. at 23:02
  Permalink

  Da li ste realni AHHAHA 8GB rama najmanje AHHAH ja imam 2GB rama i “uveliko” snimam ozbiljno 🙂 caopozz,,,

  htp://youtube.com/MelonFluker

Comments are closed.