BIZIT plus

Stable Diffusion 3 AI model neće imati problema sa tekstom na slikama

Stability AI, startup iza Stable Diffusion, alata koji koristi generativnu AI za kreiranje slika iz tekstualnih upita, otkrio je Stable Diffusion 3, model sledeće generacije. Stability AI je tvrdio da novi model, koji još nije široko dostupan, poboljšava kvalitet slike, bolje radi sa upitima koji sadrže više subjekata i može precizniji tekst kao deo generisane slike.

PCPress.rs Image

Konkurencija novom Sora AI modelu?!

Najava dolazi nekoliko dana nakon što je najveći rival Stability AI, OpenAI, predstavio Sora, potpuno novi AI model koji može da generiše skoro realistične video zapise visoke definicije iz jednostavnih tekstualnih upita. Sora, koja još nije dostupna široj javnosti, izazvala je zabrinutost zbog svog potencijala da kreira lažne snimke realnog izgleda.

OpenAI je rekao da sarađuje sa stručnjacima za dezinformacije i sadržaj mržnje kako bi testirao alat pre nego što ga učini široko dostupnim. Stability AI je rekao da radi isto. Nije jasno kada će Stable Diffusion 3 biti pušten u javnost, ali do tada svi zainteresovani mogu se pridružiti listi čekanja.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *