Top50 2023

STARTUP LIVE Belgrade od 10. do 13. maja

Međunarodna konferencija STARTUP LIVE Belgrade,  posvećena mladim inovatorima, menadžerima i preduzetnicima, održaće se u  Studentskom kulturnom cenrtu (SKC) u Beogradu, od 10. do 13.maja 2013.

event-default-604x233Ovo je drugi po redu ovakav događaj u prestonici Srbije,  koji okuplja  kreativne ljude sa zanimljivim poslovnim idejama i inovativnim projektima, kao i već aktivne startape i one koje imaju želju da im se pridruže, kao što su programeri, dizajneri, ljudi iz oblasti marketinga, prodaje, itd.

U želji da pomognu razvoj Srbije i Startap zajednice ovogodišnji organizatori su pobednici prve međunarodne STARTUP LIVE konferencije, koja je 2012.  održana u Srbij, inovatori Vladimir Koprić i  Marko Marinković iz Beograda. Njih dvojica su pokrenuli zajednički Startap projekat, Coprix Media, i po prvi put su prošle godine  predstavljali Srbiju na  prestižnom međunarodnom Pioneers festivalu u Beču.

Predstojeća STRATUP LIVE konferencija  održava se tri dana (petak-nedelja), od 10.do 13.maja 2013. u velikoj sali Studentskog kulturnog centra, u centru Beograda. Tokom prvog dana učesnicima se daju saveti i pruža obuka kako da prezentuju svoje ideje i early stage startupe.  Zatim se formiraju timovi koji će tokom naredna 2 dana raditi sa mentorima (investitori, preduzetnici, treneri) na raznim aspektima svog startapa, učesnicima će biti date konkretne smernice kako da dalje razviju svoj startup i kako da dođu do prvih investicija.

Pročitajte i:  UA Day konferencija u Beogradu: višejezičan, digitalno inkluzivan internet za sve

Biće održano i nekoliko radionica na kojima će učesnici imati priliku da saznaju šta je to Lean metodologija, gde i kako pravno osnivati firme, kako predstaviti proizvod klijentima i investitorima, kao i par true-story preduzetnika kao što su StrawBerry Energy koji su do sada ostvarili zavidan uspeh kako na domaćem tako i na međunarodnom tržištu. StrawBerry Energy, uspešna startup kompanija u Evropskoj Uniji, koja može da posluži kao primer uspešnog razvoja ideje i poslovanja, ove godine će učestovati kao mentor na ovoj manifestaciji.

Poslednjeg dana (nedelja) učesnici će imati priliku da predstave svoj startap/ideju/projekat pred panelom sudija (investitori, preduzetnici, mentori), koji će im dati neprocenjiv feedback i savete za dalji razvoj  startapa.

Među najboljim primerima  je prošlogodišnji pobednik, Startap projekat Coprix Media sa  inovativnim Interaktivnim bukvarom, koji je za manje od godinu dana uspeo da osvoji nekoliko međunarodnih priznanja i da prikupi početna sredstva za dalji razvoj.

Takođe, sudije će odrediti koji učesnici  mogu očekivati nagrade, a najbolji će steći pravo učešća na velikom međunarodnom  “Pioneers festival 2013“, koji će se održati u Beču krajem godine. Prvoplasirana ekipa dobiće takođe mogućnost da predstavi svoj projekat na sledećoj investiocionoj večeri Srpskih Poslovnih Anđela, kao i na Belgrade Venture Forum konfereniciji koja okuplja najveće investitore iz Evrope.

Pročitajte i:  DIDS 2024 - Budućnost je… sada!

Više informacija o StartUp Live Beograd #2 može se pronaći na http://startuplive.in/belgrade/2/.

Ovo je jedinstvena prilika za kreativne ljude iz Srbije da ostvare direktan kontakt sa uspešnim preduzetnicima, da dobiju jasne i nedvosmislene savete ne samo kako da razviju svoju inovativnu ideju i pretvore je u uspešan biznis, već i da obezbede početne investicije za razvoj.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,