Startup za električna vozila Volta Trucks objavio bankrot

Reč je o najnovijem novajliji u industriji koji je propao zbog nedostatka finansiranja.

PCPress.rs Image

Volta Trucks je proglasio bankrot u Švedskoj nakon četiri godine poslovanja. Odbor proizvođača električnih vozila je objavio vest u kojoj se zahvalio svojim radnicima i istakao postignute rezultate i neostvareni potencijal.

“Stvorili smo prvi električni kamion od 16 tona namenski projektovan za električni pogon, uključujući jedinstven dizajn kabine i šasije, koji bi doprineo dekarbonizaciji životne sredine i poboljšanju zdravlja, bezbednosti i kvaliteta vazduha u urbanim centrima.” Kompanija je testirala svoje dostavno vozilo, Volta Zero, u pet evropskih zemalja. Kompanija je prvobitno planirala širenje u Los Anđelesu sredinom 2023. godine.

Volta Trucks delimično pripisuje svoju situaciju situaciji druge kompanije koja je bankrotirala. Naimen, njen dobavljač baterija je Proterra. Proterra je u avgustu podnela zahtev za zaštitu od bankrota nakon napora da smanji troškove. Ovakav razvoj događaja smanjio je broj vozila koje je kompanija planirala da proizvede i otežao prikupljanje neophodnog kapitala za nastavak poslovanja.

Industrija električnih vozila se suočava sa velikim brojem otpuštanja radnika i zatvaranjem poslovanja. Ti problemi posebno pogađaju startup kompanije koje se suočavaju sa neprestanim promenama i problemima u lancu snabdevanja. Lordstown Motors je proglasio bankrotstvo sredinom 2023. godine nakon pet godina poslovanja. Arrival je otpustio mnogo radnika. Kao što je to bio slučaj sa Lordstown Motors, postoji mogućnost da kompanija Volta Trucks razmotri opciju i potraži kupca za svoju postojeću tehnologiju.

Pročitajte i:  Vlasnici Rivian vozila sada mogu da koriste Tesla Supercharger stanice 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,