BIZIT plus

Stigao Apple Watch, cene od 349 do 17.000 dolara

Iako smo, možda, navikli da Apple bude predvodnik trendova u oblasti potrošačke elektronike, što se pametnih satova tiče, uređaj ove kompanije na tržište stiže ubedljivo kasnije u odnosu na konkurenciju.

sat

Već smo videli par generacija Samsung pametnih satova, tu je i Sony, Asus, Huawei i mnogi drugi pametni satovi velikih kompanija i manje poznatih proizvođača, kakav je, na primer, Pebble. Apple je prošle jeseni najavio da radi na ovom polju, ali konkretnijih informacija, niti finalnog proizvoda nije bilo.

Ova kompanija je večeras, 9. marta, na konferenciji u San Francisku konačno detaljnije predstavila svoj pametni sat koji u prodaju kreće 24. aprila, a biće dostupan u pretprodaji od 10. tog meseca.

Tada u prodaju kreću tri varijante Appleovog pametnog sata, Apple Watch, Apple Watch Sport i Watch Edition, luksuzno izdanje čija se cena kreće do 17.000 dolara.

Iako su razlike u ceni velike, što se specifikacija tiče, praktično ih nema. Različiti su materjali od kojih je izrađen uređaj, u slučaju Edition verzije radi se o 18-karatnom zlatu, kao i materijali narukvica.

Pročitajte i:  Apple je navodno pokušavao da poveže Apple Watch sa Android-om

Baterija traje 18 sati, odnosno u praksi morali biste ga puniti svakog dana, a iz Applea kažu da je potrebno 2,5 sata da uređaj potpuno napunite.

Kao što je i očekivano, predstavljen je ili najavljen veliki broj aplikacija, koje će raditi na ovom uređaju.

Prve zemlje u kojima će ovi uređaji biti dostupni su Australija, Kanada, Kinda, Francuska, Nemačka, Hong Kong, Japan, Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD.

“Apple Watch započinje novu eru u komunikaciji sa tehnologijom i mi mislimo da će se našim korisnicima dopasti”, rekao je Tim Kuk, Apple CEO. “Ne možemo da dočekamo da ljudi počnu da nose Apple Watch kako bi jednostavno pristupali svim onim informacijama koje su im važne i komunicirali sa svetom”, dodao je on.

Pored pametnog sata u više varijanti, Apple je predstavio i novi 12-inčni MacBook, najtanji do sada, debljine svega 13,1 milimetar, a osnovna verzija će koštati 1,299 dolara.

Što se ostalih specifikacija tiče tu su 1.1 GHz dual-core Intel Core M procesor, 8GB memorije, Intel HD 5300dok skuplji model, koji će koštati 1.599 dolara ima 1.2 GHz dual-core Intel Core M procesor, 8GB memorije, 512GB fleš storidža i Intel HD 5300 grafiku.

Pročitajte i:  Ronilac na dnu jezera pronašao 200 Apple Watch pametnih satova

Detaljnije o Apple satu možete pronaći na zvaničnom sajtu.

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,