Stigao Windows Phone 7

PCPress.rs ImageSteve Ballmer, CEO Microsofta, je danas na u Njujorku ozvaničio početak prodaje smartfonova zasnovanih na Windows Phone 7 platformi. Nova platforma je razvijena s namerom da se razveje loše sećanje na prethodne Windows Mobile sisteme, kao i da se uhvati korak s iPhone i Android sistemima. Prvi telefoni bazirani na novom okruženju trebalo bi da krenu u prodaju 21. oktobra, a svoj adute su predstavili LG, Samsung, HTC i Dell. Microsoft je najavio i da će 60 mobilnih operatora u 30 zemalja nuditi Windows Phone 7 modele.

Prvi WP7 telefon je HTC-ov HD7 koji će se najpre naći u T-Mobile mreži u SAD. Ovaj uređaj ima ekran dijagonale 4,3 inča, SnapDragon procesor na 1 GHz, a podržava i 802.11bgn WiFi mreže i Bluetooth 2.1 povezivanje, ima FM radio, te GPS.

Windows Phone 7 okruženje znači da ima drugačiji početni ekran od standardnog HTC Sense okruženje, ali i da je podrška za Microsoft Exchange ugrađena u startu, što može biti adut u korporativnom okruženju koje koristi taj sistem. WP7 se naravno povezuje sa svim značajnijim društvenim mrežama, omogućava korisnicima da budu uvek online i da pretražuju web, a integriše se i sa uslugama Bing Search i Bing Maps.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Microsoft najavljuje Surface i Windows AI događaj
SBB

Tagovi: , , ,