Stiže novi offline Gmail

Novi Gmail je stigao sa novim funkcijama prošlog meseca, a Google je najavio da je još stvari na putu. Iako je Smart Compose prošle nedelje privukao svu pažnju na I/O konferenciji, sada stiže izvorna offline podrška.

PCPress.rs Image

Prethodna verzija Gmail-a na vebu je takođe sadržala offline mogućnosti pomoću aplikacije Gmail Offline Chrome, koja se sada savetuje korisnicima da je deinstaliraju. Sa nedavnim redizajniranjem, Google je uspeo da implementira ovu offline funkcionalnost u veb aplikaciji. Korisnici sada mogu da pišu, pretražuju i brišu/arhiviraju poruke kada nisu povezani na internet, a ove promene se sinhronizuju kada se ponovo uspostavi internet veza.

Međutim, ovo zahteva Chrome 61 ili noviji, a kada odete u podešavanja primetićete novu Offline karticu na kojoj korisnici mogu da uključe opciju offline mail. Ovde imate mogućnost da vidite koliko će prostora Gmail zauzeti na vašem računaru i podesite sinhronizaciju. Korisnici mogu da odluče da li žele da čuvaju mejlove od prethodnih 7, 30 ili 90 dana. Poslednja postavka je se tiče bezbednosti i mogućnosti podešavanja da li Gmail čuva ili uklanja offline podatke na računaru nakon odjavljivanja.

Pročitajte i:  Novi Declutter alat Chromea može uskoro pomoći u upravljanju sa 100 plus otvorenih tabova

PCPress.rs Image

Iako administratori moraju da omoguće Gmail web offline u G Suite-u, ova funkcija se već uveliko pušta regularnim Gmail korisnicima, a ne kao deo novog Experimental Access podešavanja.

Izvor: 9to5Google

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , , ,