BIZIT plus

Stiže rimejk video igre Alone in the Dark

Nove verzije kultnih horor video igara izgleda postavljaju visoke standarde, a 2023. godina je godina u kojoj je to posebno očigledno. Već smo dobili sjajno ažuriranu verziju igre Resident Evil 4, a sada je najavljeno nešto slično za kultnu Alone in the Dark.

PCPress.rs Image

U patnju je klasik, jedna od važnijih horor igara. Kasniji naslovi – od Silent Hill do Resident Evil – duguju sve upravo igri Alone in the Dark, najpre zbog toga što je s njom statično okruženje prvi put upotrebljeno u nekoj horor igri. Tu se dobro uklapa i dizajn, koji se takođe razlikuje – kada se ranije mislilo na horor, obično su se zamišljale ruševine, kiša i mrak, dakle klišei. Alone in the Dark je doneo nešto drugo – istina, tu je napuštena vila, ali se unutrašnjost razlikuje – kuća je osvetljena i ima puno boja.

Tako su boje ušle u horor, pa su se crnoj, sivoj i crvenoj pridružile i druge, na primer zelena i ružičasta. To ipak nije umanjilo osećaj straha tokom igranja. Za svakoga je izvor tog užasa drugačiji, pa se neki boje kuće, neki zvukova, drugi opet strahuju od utvara. Pravi horor je možda najpre u izbegavanju stereotipa – razlika u odnosu na ono što se od horora očekuje ume da bude strašna.

Pročitajte i:  The Cub: Otkrijte video igru domaćeg studija Demagog

Rimejk dobija novo ruho, pa su već unajmljene holivudske zvezde čiji će glasovi oživeti voljeni horor naslov. Tu su i drugi elementi koji će od stare napraviti modernu igru, a developeri kažu da se radi o ljubavnom pismu onima koji igru vole od početka, te portalu kroz koji će u ovaj svet ući i oni koji je nikad nisu igrali.

Igra stiže na PlayStation 5 taman na vreme za Noć veštica (tačnije 25. oktobra 2023. godine), a biće dostupna i za PC, te Xbox Series X/S.

Facebook komentari: