Stiže Tales of the Shire, nova LotR igra

Samvise Gamgee će možda biti zadovoljan kada sazna da se vraćamo u Šajr. Najavljena je još jedna igra Gospodara prstenova, ali ona bi trebalo da se znatno razlikuje od Gospodara prstenova: Goluma. Tales of the Shire je opisana kao „ugodna“ igra koja dolazi na PC i konzole 2024. godine.

PCPress.rs Image

Take-Two stoji iza svega

Detalji o predstojećem naslovu nisu do kraja poznati, ali ljupki mali trejler za živu akciju nagoveštava ton. Prikazuje ilustratora koji crta slike hobita i hobit-rupe (polupodzemno prebivalište takvog bića). Umetnik se udaljava i stranice knjige za skice se otvaraju da bi pokazale druge hobitske rezidencije i znakove za različite lokacije širom Šajra.

U projekat su uključena neka značajna imena: Private Division i Weta Workshop. Prošle godine je otkriveno da dve strane rade na LOTR igri.

Private Division je jedna od izdavačkih grupa kompanije Take-Two Interactive. Poslednjih godina je objavio igre kao što su The Outer Worlds, OlliOlli World i fantastični Rollerdrome. Što se tiče Weta Workshop-a, to je kompanija koja se bavila specijalnim efektima za svih šest filmova o Srednjoj zemlji Pitera Džeksona, kao i za filmove kao što je Avatar: Put vode. (Veta FKS, zasebna kompanija, radila je na digitalnim efektima za te projekte.)

Pročitajte i:  Tales of the Shire: Fina The Lord of The Rings igra za umirenje

Ovo je daleko od jedine igra Gospodara prstenova u pripremi. Kao prvo, Amazon pravi MMO Gospodara prstenova sa timom koji stoji iza Novog sveta. U međuvremenu, naslov Gospodar prstenova: Povratak u Moriju trebalo bi da stigne 24. oktobra.

Prošle godine, Embracer Group je obezbedila prava za pravljenje igara i drugih projekata zasnovanih na Gospodaru prstenova i Hobitu. Premotajte godinu unapred, a kompanija je u teškoj finansijskoj poziciji, što je dovodi do otpuštanja i zatvaranja studija. Zato ne bi trebalo da bude previše iznenađenje što Embracer veruje da treba da „iskoristi Gospodara prstenova na veoma značajan način i da ga pretvori u jednu od najvećih gejming franšiza na svetu“.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: