Cove

Stižu fleksibilni kolor e-Ink displjeji

E Ink je sklopio partnerstvo sa kompanijom Plastic Logic kako bi zajedničkim snagama napravili prvi panel zasnovan na Advanced Color ePaper (ACeP) tehnologiji. U pitanju je organski Thin Film Transistor (oTFT) displej koji u sebi ne sadrži staklo, a uz to je veoma lagan i mali potrošač energije. E Ink tvrdi da su takvi ekrani mnogo otporniji, tanji i lakši od tradicionalnih „staklenih“ TFT-ova.

PCPress.rs Image

Ta činjenica čini ove displeje idealnim rešenjem za nosive uređaje, pa se očekuje da bi dizajneri mogli da ih upotrebe u svojim proizvodima ili na odeći. Prvi panel ovog tipa, kompanije Plastic Logic nosi naziv Legio i ima dijagonalu 2.1 inča i rezoluciju 240 x 146 piksela, a podržava prikaz do šest boja, uključujući crnu i belu. Ovaj displej zasnovan je na Ultrachip UC8156 kontroleru.

Inače, upotreba oTFT ekrana nije nova. Oni se već neko vreme koriste na reklamnim displejima, ali tamo naravno nije bilo potrebe da budu savitljivi. Ali, upravo ta savitljivost otvara ovim oTFT ekranima nova tržišta, a lako bi moglo da se desi i da postanu deo modne industrije.

Pročitajte i:  E Ink predstavio novu generaciju kolor ePaper-a, E Ink Gallery 3

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Data centri 2022

Tagovi: , , , , ,