ERP 2024

StockStars: Igra za buduće investitore

Snapchat radi na edukaciji budućih generacija investitora, a uz pomoć igre koja na zabavan način podučava o finansijama.

PCPress.rs Image

Naime, Snapchat je u julu 2020. predstavio prvu Minis kolekciju, a radi se o skupu mini aplikacija drugih kompanija. Paketu se uskoro pridružuje i StockStars – igra uz pomoć koje će korisnici moći da nauče više o trgovini akcijama. Napravili su je stručnjaci s platforme za edukaciju Invstr, a svaki igrač na početku dobija milion dolara u lažnom novcu, pa ulaganja mogu da počnu. Korisnici mogu da kupuju i prodaju deonice, te Bitcoin (takođe lažni), kao i da se takmiče s prijateljima, te prihvataju izazove u kojima je cilj da se stekne što više novca. Usput se uče korisni termini, te se stiču druga korisna znanja koja su u vezi s finansijama.

PCPress.rs Image

Nova igra se nalazi u okviru “Games and Minis” sekcije, a očekuje se da bar donekle edukuje buduća pokolenja investitora. Aplikacije kao što je Robinhood, te forume poput Reddita, su već počeli s takvim aktivnostima, a tokom pandemije je zabeležen porast broja nezavisnih investitora. Mladi sada mogu na vreme da počnu s učenjem, a Snapchat i Invstr napominju da StockStars pre svega služi za edukaciju, a znanje je moć.

Pročitajte i:  OpenAI sklapa dogovor o upotrebi Reddit sadržaja

Izvor: Mashable

Facebook komentari: