Twitter: Napojnice za dobre tvitove

Korisnici Twitter platforme će od sada moći da daju napojnice onima čiji im se tvitovi dopadaju. Naime, kompanija je nedavno najavila Tip Jar – funkciju koja omogućava davanje takozvanih „internet napojnica“.

PCPress.rs Image

Nova opcija još uvek nije stigla do svih korisnika, te je trenutno dostupna „izabranoj grupi kreatora, novinara i neprofitnih organizacija“. Ostali će o funkciji biti blagovremeno obavešteni, te će dobijati obaveštenje o tome kako mogu da aktiviraju novi Tip Jar. Jednom kada se opcija uključi, zainteresovani će moći da se povezuju na popularne platforme za plaćanje – Cash App, PayPal, Venmo, Patreon, te Bandcamp. Jednim klikom se stiže do izabrane aplikacije, preko koje može da se uplati bakšiš, a Android korisnici svoje omiljene tviteraše mogu da finansiraju i preko Tip Jara u okviru Twitter Spaces audio četa.

https://twitter.com/Twitter/status/1390396166496522247?s=20

Iz kompanije Twitter kažu da za sebe ne uzimaju deo od uplaćenih donacija, što ima smisla, budući da se transakcije obavljaju preko drugih aplikacija. Ovo je prvi put da je platforma običnim korisnicima omogućila da zarađuju od tvitova, te zaostaje za YouTube, Twitch i Facebook mrežama, koje su svojim korisnicima monetizaciju sadržaja omogućile još pre nekog vremena.

Pročitajte i:  Facebook koristi AI kako bi pojačao algoritam za video zapise

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , ,