Studentkinje iz Srbije pobednice Women’s Athletics App Challengea

AdaJAMM tim iz Srbije pobedio je na svetskom takmičenju Microsoft Imagine Cup’s ‘Woman’s Athletics App Challlenge’ Na takmičenju su učestvovali timovi studentkinja iz celog sveta čiji zadatak je bio da kreiraju softver u vezi atletike i fitnesa.

UntitledTim čine četiri studentkinje sa Fakulteta informacionih tehnologija koji je u sklopu Univerziteta Metropolitan iz Beograda. Studentkinje Jovana Kovač, Ana Rodić, Jelena-Marina Bradarić i Maša Pejčić do uspeha su stigle pod mentorstvom profesorke Miroslave Raspopović, doktora u oblasti informacionih tehnologija.

Tim je kreirao Windows 8 aplikaciju za mobilne telefone pod nazivom „Playground“. Aplikacija je namenjena nastavnicima i studentima i prikazuje šest igara koje sadrže fizičke aktivnosti.
U drugoj polovini avgusta tim na čelu sa svojim mentorom otputovaće u Sijetl kao gosti kompanije Microsoft, a tokom boravka u Americi imaće priliku da upoznaju izvršnog potpredsednika Lisu Brumel. Svaki član tima AdaJAMM primiće nagradu od Microsoft kompanije u vrednosti od 1.000 američkih dolara.

“Iako trenutno pohađamo prvu i drugu godinu na Fakultetu informacionih tehnologija u sklopu Univerziteta Metropolitan, motivisane smo da se dalje usavršavamo, akademski i profesionalno razvijamo u inženjere.

Pročitajte i:  Doom: The Dark Ages dolazi 2025.

Ovo takmičenje nam je pomoglo da steknemo iskustvo iz oblasti softverskog inženjerstva. Takođe za nas predstavlja izazov da se ostvarimo kao tim i da naučimo šta donosi učestvovanje u projektu koji obuhvata softverski razvoj”, rekle su članice ovog tima.

Facebook komentari: