Subaru Solterra startuje sa cenom od 44,000 dolara

Subaru je objavio cene za Solterra SUV, i očigledno je skuplji od svog konkurenta iz Toyote. Prvi EV kompanije počeće sa cenom od 44.995 dolara u svojoj Premium verziji pre federalnog poreskog kredita od 7.500 dolara i odredišne naknade od 1.225 dolara. Ovaj osnovni model uključuje 8-inčni infotainment sistem (sa bežičnim CarPlay-om i Android Autom), kao i asistenciju vozaču koja uključuje detekciju zadnje kamere, praćenje mrtvog ugla i upozorenja za bezbedna otvaranja vrata.

PCPress.rs Image

Ograničen model ili ne?

Potrošite 48.495 dolara za ograničeni nivo i dobićete infotainment sistem od 12,3 inča, pogled kamere od 360 stepeni, priključnu stanicu za bežično punjenje telefona, pomoć pri parkiranju, upozorenja o unakrsnom saobraćaju pozadi i podršku za digitalne tastere na telefonu. Takođe možete očekivati konvencionalnije nadogradnje kao što su Harman Kardon audio sistem, LED svetla za maglu i zadnja vrata sa električnim pogonom. Turing varijanta od 51.995 dolara dodaje digitalni retrovizor sa HomeLink podrškom, panoramski krov, osvetljenje prostora za noge i ventilisana prednja sedišta.

Bez obzira na model, u velikoj meri plaćate za Subaruove bolje terenske sposobnosti u odnosu na Toyotin EV. Svi Solterra modeli dolaze sa pogonom na sve točkove i postavkom sa dva motora sa 215 KS i dometom do 366 kilometara. Takođe ćete pronaći funkciju „X-Mode“ za prilagođavanje prljavštini i snegu, dok vam funkcije kontrole prijanjanja i nizbrdo pomažu da održite stabilan kurs.

Početna cena je viša od 39.000 dolara koje su neki očekivali. Međutim, nije daleko od WW-ovog ID.4 Pro na sva četiri točka (44.440 dolara) ili Fordovog Mustang Mach-E Select (43.895 dolara), i predstavlja malo bolje uložen novac u odnosu na konkurenciju.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: