BIZIT plus

Sudija je zabrinut da je Sam Bankman-Fried previše „tehnološki pametan“

Okružni sudija SAD-a Luis Kaplan najavio je promene uslove kaucije za Sama Bakmana-Frieda.

PCPress.rs Image

Okružni sudija Luis Kaplan smatra da uslovi postavljeni kaucijom za Sama Bakmana-Frieda nisu dovoljni. Tokom saslušanja u petak Sam Bankman nije prisustvovao i trenutno se nalazi u kućnom pritvoru u kući svojih roditelja u Kaliforniji. Na slobodu je pušten nakon što je platio kauciju od 250 miliona dolara.

Međutim, sudija je tokom saslušanja u petak izneo zabrinutost oko toga da Bankman ima veliko tehnološko znanje koje može da mu pruži mogućnost da „pobegne“ iz kućnog pritvora. Osim toga, ukazao je da postoji zabrinutost da se Bankman koristi tuđim uređajima kako bi uticao na dalji tok suđenja i svedočenja.

Osim što je pokazana zabrinutost nije se pokrenuo nikakav dalji postupak kojim bi se ovakve mogućnosti otklonile.

Izvor: cnn.com

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora

One thought on “Sudija je zabrinut da je Sam Bankman-Fried previše „tehnološki pametan“

  • 16. 03. 2023. at 12:18
    Permalink

    Netacna je informacija da je on “platio” kauciju 250 miliona dolara… nije platio nista, samo su u zalog dali kucu njegovi roditelji u kojoj zive… ispostavilo se da je ta kuca zapravo na zemljistu Univerziteta Stanford koje je dato na dugorocni zajam roditeljima – dakle nisu vlasnici te parcele.

    Stoga, vrlo je lako zakljuciti da je posredi pranje para za demokratsku partiju, jer oni koji mnogo manje pronevere, ukradu ili opljackaju, robijaju godinama posle ekspresnih sudjenja nakon sto su uhvaceni…

    Ovaj maleni mamlaz je samo paravan za vrlo ozbiljnu pljacku koju je odradio preko FTX-a…

Comments are closed.