Sunbar: Rešenje za digitalni popis

Sunbar je osnovan 2001. godine sa ciljem da postane lider u snabdevanju POS opremom, nudeći POS rešenja uz adekvatnu tehničku podršku. Nakon više od deset godina uspešnog poslovanja Sunbar je postao kompanija koja može da pruži kompletno rešenje u snabdevanju klijenata vrhunskom POS opremom, pokrivajući sve delatnosti u kojima je neophodna automatizacija prikupljanja i obrade podataka.

PCPress.rs ImagePoslovanje kompanije karakteriše distribucija POS opreme vodećih svetskih proizvođača kao što su Datalogic, Honeywell, Motorola, Zebra, NCR, Avery Berkel…, razvijena prodajna mreža u zemlji i inostranstvu kao i projektovanje i instalacija POS sistema.

Kako se u savremenom načinu poslovanja sve češće javlja potreba za poslovima gde je neophodna veća preciznost, operativnost i brzina u radu prilikom prikupljanja, razmene i ažuriranja podataka, Sunbar pruža kvalitetna rešenja primenom PDA uređaja ili mobilnih računara.

Zbog karakterističnih dimenzija i oblika znatno je olakšana njihova upotreba, a ako se uz to još dodaju i karakteristike samih uređaja, dobijamo kompletnu sliku automatizovanog i unapređenog načina poslovanja. Ovi uređaji imaju visok stepen izdržljivosti, odlične performanse i veliki uticaj na ekonomičnost celokupnog sistema.

Da bi zadovoljili potrebe u određenim segmentima poslovanja važno je izabrati rešenje koje će pokriti sve zahteve datog posla.Akcenat treba staviti na renomiranog proizvođača kao i na usluge ovlašćenih servisa u Srbiji u garantnom i vangarantnom roku. Ne treba zaboraviti karakteristike samog uređaja (veličinu ekrana, trajanje baterije, kapacitet memorije…) koji znatno utiču na preglednost i pouzdanost prilikom korišćenja.

Svaki Sunbar uređaj dolazi sa opretaivnim sistemom Windows CE ili Windows Mobile, i kompatibilan je sa poznatim softverskim rešenjima. kao što su SAP, Navision, Pantheon, M&I, AB Soft, IIB, ASW, Calculus i dr.

U zavisnosti od vrste i načina poslovanja, PDA terminali koje nudi Sunbar pružaju široke mogućnosti primene.U malim maloprodajnim sistemima prilikom popisa i prijema robe uređaji kao sto su Datalogic Memor, Motorola MC2180, Honeywell Dolphin 6000Ii zbog svojih malih dimenzija i kompaktnosti predstavljaju odlična rešenja.

Kada je reč o uređajima za popis osnovnih sredstava, Sunbar nudi više rešenja. Pored toga što utiču na produktivnost u radu uz ogromnu uštedu vremena i radne snage, pružaju i neophodnu preciznost prilikom razmene podataka koja može da se obavi, u zavisnosti od modela uređaja, putem bežične (WiFi) konekcije ili povezivanjem uređaja sa računarom preko
USB kabla.

Sličan slučaj je i sa velikim maloprodajnim objektima, veleprodajnim sistemima, velikim magacinskim postrojenjima, kurirskim službama, terenskom prodajom itd., gde je prisustvo PDA uređaja takođe neophodno. Za ovakve vrste delatnosti Sunbar nudi zahtevnije modele sa većim ekranom, bržim procesorom, više memorije, kamerom i WWAN modulom (GPS, GPRS, GSM, EDGE…), na osnovu kojih se u svakom trenutku na bilo kom mestu može evidentirati svaka izvršena obrada podataka.

Takođe veoma važnu ulogu prilikom popisa, prijema i otpreme robe, imaju sistemi za obeležavanje artikala, osnovih sredstava, lokacija, objekata i tome slično, gde su Zebra termalni bar kod printeri sa svojim originalnim potrošnim materijalom pokazali izuzetan kvalitetet štampe i trajnost otiska, bilo da se radi o nalepnicama, tagovima, ili karticama.

Uz svaki štampač dolazi osnovna verzija softvera Zebra Designer koji omogućava kreiranje bar kod nalepnice prema potrebi korisnika. U zavisnosti od modela, Zebra printeri imaju širok spektar primene, od kancelarijskog poslovanja, preko ugostiteljstva, logistike, kurirskih službi, do teških industrijskih okruženja.

Opis posla diktira odabir najboljeg rešenja. Potrebno je da se obavi što preciznija specifikacija svih segmenata poslovanja, da bi se dobilo kompletno rešenje za njihovu integraciju. S obzirom na to da se sve veća pažnja posvećuje kompjuterizaciji poslovanja i da su rešenja koja nudi Sunbar odavno postala sastavni deo modernih radnih okruženja, možemo da govorimo samo o prednostima njihovog korišćenja.

Dosadašnja iskustva u primeni Sunbar-ovih rešenja u različitim poslovnim okruženjima pokazuju da uspešnost u poslovanju zahteva stalno unapređenje postojećih rešenja, kako bi se dao što veći doprinos u poboljšanju kvaliteta rada celokupnog poslovnog sistema.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

1 thoughts on “Sunbar: Rešenje za digitalni popis

Comments are closed.