BIZIT plus

Super Mario Bros za NES konzolu prodat za 660.000 dolara

Retka kopija igre Super Mario Bros za NES konzolu, fabrički zatvorena i u gotovo perfektnom stanju, dostigla je rekordnu sumu na nedavno održanoj aukciji. Za igru se nadmetalo čak 13 ponuđača, da bi ona na kraju dostigla iznos od 660.000 dolara. Kopija je jedna od najranijih verzija koje su bile u prodaji u SAD-u i još uvek se nalazi u originalnom celofanu.

super mario bros

Aukcijska kuća, Heritage Auctions, koja je bila zadužena za prodaju navela je da ovaj primerak igre datira s kraja 1986. godine. Igra je kupljena kao božićni poklon, ali je tri i po decenije bila „zaboravljena“ u fioci radnog stola, naveo je prodavac koji je želeo da ostane anoniman.

Postignuti iznos je iznenađenje za sve, naročito ako se uzme u obzir da je jedini prototip Nintendo PlayStation konzole, koja predstavlja deo „neispričane“ istorije konzola, prošle godine prodat za „samo“ 360.000 dolara. Takođe, kopija Super Mario Bros 3 igre prodata je nedavno za 156.000 dolara. Očigledno je prodavac pogodio pravi tajming – kolekcionarska zainteresovanost za klasične igre je u konstantnom porastu poslednjih godina, a veliki broj ponuđača na aukciji je dodatno „naduvao“ cenu.

Pročitajte i:  Nintendo će predstaviti naslednika Switch-a do kraja marta 2025. godine

Izvor: Engadget

Facebook komentari: