Superteza – IT riznica znanja

PCPress.rs ImagePredstavljamo vam domaći originalan brend, prvi srpski blog sa tutorijalima za Windows 7, nazvan Superteza. Sajt se nalazi na web adresi www.superteza.com, i trenutno nudi preko 30 autorski originalnih i brižljivo pripremljenih radova.

Superteza je mesto za svakog ko želi da se uputi u tajne računarskih tehnologija. Svako ko se prvi put sreće sa računarima nailazi na jezičku barijeru (bez obzira što postoji lokalizovana verzija Windows-a, ona je slabo prihvaćena kod nas) ili, ako i solidno poznaje engleski jezik, na prepreku zvanu “terminologija”. Superteza je fokusirana na razotkrivanje novih tehnologija, prevenstveno na najnoviji operativni sistem kompanije Microsoft – Windows 7, izabranog pre svega, zbog svoje aktuelnosti.

Svesni smo da ovo nije jedini operativni sistem, ali se jednim zaista iskrenim stavom mora priznati da je svakako, najrasprostanjeniji. I pored toga, inžinjeri koji rade na njegovom razvoju se svojski trude da svako naredno izdanje bude veći prijatelj potencijalnom, kao i redovnom korisniku. Postoji i ogromna paleta nezavisnih proizvođača, od kojih neki i besplatno nude veoma kvalitetan softver za ovu platformu. Pa zašto se onda ne bismo priključili ovom progresivnom toku novih ideja uobličenom u operativnom sistemu Windows 7?

Pročitajte i:  Kad malver vreba iz Google Chrome pregledača

PCPress.rs Image

Pionirski trud uložen u ovaj nekomercijalni projekat, veoma je brzo dao zadivljujuće rezultate. Za mesec dana postojanja, Superteza je dostigla izuzetnu posećenost merenu hiljadama, u koju su uključene iz zemlje iz regiona, dok google među prvim stranama rado preporučuje njene tekstove, kad god je upit vezan za opštu tematiku Windows-a. Ovo je dokaz da i u našoj zemlji postoje ljudi dobre volje, spremni da nesebično podele znanje i iskustvo onima kojima je to potrebno, baš kao što je to uveliko tradicija i u svetu. Tekstovi na Supertezi tretiraju procese u celini stavljajući akcenat na praktičnu upotrebu. Svaki tutorijal obogaćen je profesionalno obrađenim screen shotovima, orginalnom i prevedenom terminologijom, dajući pojmovima računarske tehnologije smisao i opravdanost u svakodnevnoj upotrebi. Pored toga, brojni video tutorijali, veoma jasno i nedvosmisleno ukazuju na elementarne principe rada u programima operativnog sistema Windows 7. Ono što posebno izdvaja Supertezu u odnosu na slične projekte jeste krajnje originalan i duhovit stil pisanja, vešto isprepletan sa krutom računarskom terminologijom, tako da se tutorijali čitaju kao lagodno, zbavno štivo. Kada su u pitanju mlađe generacije, ovakav odnos prema čitaocu ima savremen, moderan i opšteprihvaćen tretman.

Pročitajte i:  Notepad za Windows 11 donosi proveru pravopisa 

Naučite kako da sami ojačate prvu liniju odbrane računara, ručno se izborite sa virusima i zlonamernim programima, automatizujete rad u aplikacijama, obradite kućni video snimak, podesite elemente Control panel-a, samostalno se koristite Command prompt-om, preskočite logovanje ili odredite tok događaja po ubacivanju eksternih medija u računar. Sve ovo i još mnogo zanimljivih tekstova, očekuje vas na stranama www.superteza.com.

Zato, pomozimo našim prijateljima, komšijama, deci i zaposlenima, da se bez straha upuste u izazovan svet Windows-a 7 čije će poznavanje rezultirati zadovoljnom armijom korisnika. Autori članaka su nešto vispreniji korisnici Windows-a 7, ali je jedan od bitnih ciljeva, da u budućnosti, to postanu upravo posetioci Superteze. Posetioci koji imaju iskustva i žele da pišu članke mogu dobiti više informacija na samom sajtu. Ideja je da najbolja uputstva (tutorijali) budu nagrađivani jednom mesečno. Za ovo će se potruditi potencijalni sponzori, a nagrade bi trebalo da budu prilično vredne.

Priključite se ovom vrednom, plemenitom poduhvatu. Neka Internet ostane mesto gde ćemo lako i brzo, uz to besplatno, dolaziti do potrebnih (sa)znanja. Superteza Vas čeka!

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,