ERP 2024

Fiksna telefonija: Telenor novi fiksni operator?

PCPress.rs ImageDanas je u prostorijama RATEL-a održana sednica na kojoj je otvorena jedina dostavljena ponuda za licencu za drugog operatora fiksne telefonije. Od četiri kompanije koje su otkupile konkursnu dokumentaciju (Telenor, Vip mobile, Kerseyco Trading Limited i Konsing Group) samo je Telenor i dostavio ponudu.
Kako prenosi Beta, Konsing Group je od podnošenja ponude odustao zbog nepotpune konkursne dokumentacije. Naime, ona nije sadržala ključne elemente za biznis plan na osnovu kojih bi mogao da se proceni neophodan obim ulaganja i isplativost posla. Inače, većinski vlasnik Konsinga je američka kompanija COMgroup International koja je kontaktirala dva američka telekomunikaciona operatora zainteresovana za ulaganje u fiksnu telefoniju u Srbiji.
Komisija za sprovođenje postupka javnog nadmetanja je konstatovala da je kompletnu dokumentaciju blagovremeno predala samo kompanija Telenor. Sledi faza u kojoj će komisija detaljno pregledati predatu dokumentaciju i najkasnije u ponedeljak 18.1. do 10 časova objaviti da li je Telenor ispunio uslove za dalje učešće u postupku. Tada će se znati i mesto i vreme kada će biti otvoren finansijski deo ponude.
Nakon završetka sednice, predstavnici Telenora su istakli da će nove fiksne brojeve telefona korisnicima moći da ponude u roku koji bude definisan uslovima licence, a najkasnije u roku od godinu dana od dodeljivanja licence.
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,