Sve što želim za Božić kao Product Owner: Najvažnije lekcije nakon 10 godina u softverskoj industriji

Dobrodošli na poslednji meetup u 2023. godini! Svaki kraj oslikava nove početke, te smo odlučili da pripremimo agilnu listu želja iz ugla Product Ownera, da se podsetimo dobrih i loših vremena i obeležimo neke nove ciljeve za narednu godinu.

PCPress.rs Image

U pokušaju da zadovolje neke procedure, vlasnici proizvoda ponekad zaborave da je najvažnije obezbediti vrednost kupcu ili korisniku, a ne dostići neke kvantitativne ciljeve, slediti stroge forme u pisanju korisničkih priča ili brinuti o samoj organizaciji tima. Ovaj meetup donosi razgovor o nekim od najznačajnijih lekcija i najvećih anti-šablona sa kojima se naš sjajni govornik Petar Ljubić suočio (i sa kojima se još uvek suočava) tokom svojih 10 godina rada u softverskoj industriji. Prema njegovim dragocenim uvidima, napravićemo listu želja koja se može transformisati u moćan skup ciljeva i strategija.

  • U samoj srži liste želja svakog Product Ownera je snažan skup alata. U digitalnom carstvu, inovacije i saradnja su ključ uspeha, a mi se nadamo kompletu alata koji ne samo da ide u korak sa tehnološkim pomacima već nas pokreće napred, podstiče na konstantno unapređivanje i izaziva dobre promene.
  • Dok se krećemo kroz složenost tržišta, želimo da naši uvidi zasnovani na podacima budu oštri kao dobro napravljen alat, koji nas vodi ka uspehu.
  • U industriji koja se brzo razvija, potraga za znanjem je beskrajna. Želimo da u narednoj godini imamo što više prilika da proširimo svoje veštine i umeća.
  • Agilnost nije samo popularna reč; ona je neophodnost. Zamislite radno mesto gde agilnost nije naknadna misao, već je utkana u tkivo naših svakodnevnih operacija. Neka naši timovi budu prilagodljivi kao i softver koji pravimo, i neka vešto upravljaju neizbežnim promenama.
Pročitajte i:  Od mašte do implementacije - Uz skromno planiranje do agilnog uspeha

Kako se godina bliži kraju, ovaj meetup predstavlja promišljanje o stotinama dana uronjenim u dinamičan svet softvera. S obzirom da je sezona praznika pred nama, pravo je vreme da podelimo neke refleksije i težnje iz ugla profesionalca. Pridružite nam se 7. decembra, onlajn u 18:30h. Zahvalni smo na svim iskustvima, izazovima i pobedama koje su oblikovale 2023 godinu i radujemo se svemu što predstoji.

Uveličajte naš poslednji meetup za ovu godinu svojim prisustvom. Dođite da zajedno kreiramo želje. Isto vreme, isto mesto — vidimo se prvog četvrtka u decembru.

O govorniku

Petar Ljubić je završio master studije na Elektronskom fakultetu u Nišu. Karijeru je započeo kao Android programer u kompaniji „Webelinx “ i vodi razvoj mobilnih aplikacija za sajt „Polovni automobili“. Skoro tri godine je radio kao Product Owner u industriji mobilnih aplikacija, a svojim najvećim uspehom smatra vođenje organizacije od pet timova u ulozi agilnog lidera. Danas živi u Nemačkoj i radi na važnim projektima u kompaniji „Volkswagen Group“.

Link ka događaju i prijavi: https://www.meetup.com/agile-humans-lean-coffee-meetup/events/297354114/

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: