Hakovan Boeing

Zloglasna hakerska grupa LockBit objavila je dokumente za koje tvrde da pripadaju kompaniji Boeing, dve nedelje nakon što je preuzela odgovornost za sajber napad.

PCPress.rs Image

LockBit je objavio dokumente na mračnom vebu nakon što je zahtevao isplatu otkupnine od 2. novembra. Boeing je rekao da je svestan objavljivanja podataka i da ostaje uveren da napad, koji je otkriven prošlog meseca, nije pretnja za avione ili bezbednost letova.

LockBit se pokazao kao uspešnim tokom poslednjih meseci. Tokom ove nedelje se sumnja da su napali Industrijsku i komercijalnu banku Kine. Napad koji je otkriven u četvrtak u najvećoj banci na svetu blokirao je kliring transakcije na tržištu i primorao brokere i trgovce da preusmere svoje aktivnosti.

Odluka LockBita da objavi fajlove Boeinga signalizira njenu širu spremnost da odgovori na pretnje ukoliko žrtve ne budu predale otkupninu.

Sajber napad na Boeing je uticao na delove i distribuciju kompanije. Veb lokacija koju kompanija koristi za prodaju rezervnih delova za avione, softvera i usluga je isključena prošle nedelje i do danas ne radi.

Izvor: bnnbloomberg.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,