PC Press Studio

Svečano dodeljene nagrade “Biznis Partner 2009”

Kompanija "Knjaz Miloš" izabrana je sinoć za "Najboljeg partnera 2009" glasovima 42 preduzeća dobitnika ovogodišnjeg priznanja "Biznis partner 2009". Ta prestižna nagrada dodeljena je u hotelu "Continental", po 15. put, srpskim i kompanijama iz regiona Jugoistočne Evrope koje su u protekloj godini pokazale visoke profesionalne standarde i čvrste etičke norme.

Priznanje su dobile 23 domaće kompanije, a među ovogodišnjim laureatima su, osim predstavnika iz Srbije, i deset preduzeća iz Slovenije, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Grčke i Kipra.

Specijalne nagrade dobili su "Knjaz Miloš" za društvenu odgovornost, Privredna komora Srbije za razvoj saradnje u regionu, "Tetra pak production", Fakulet informacionih tehnologija za obrazovanje menadžera i "Perihard inženjering" za brigu o životnoj sredini.

Sve nagrađene kompanije ispunile su deset kriterijuma među kojima su inovativnost, kreativnost, dobri poslovni rezultati, razvoj poslovne saradnje i uspešan marketinški nastup, saopštio je organizator "Mass Media International".

Predsednik žirija Ilija Ćosić, dekan Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, kazao je novinarima da je za nagrade bilo predloženo čak 300 kompanija iz Srbije i centralne i istočne Evrope.

Ovogodišnji nosioci priznanja "Biznis partner 2009" su kompanije "Tigar", "Centroproizvod", "Mc Donalds", "Delta Maxi Grupa", "Airport City Belgrade", "Grawe osiguranje", "Prokupac", "Travelhouse", Specijalna bolnica "Merkur", "Altamed", "Monterra", Podrum vina "Aleksandrović", "Habit Pharm", "Konsing Group", "MGUM Technology", "hiCad", "Nutriko", "Logo", JKP Novosadska toplana, "Daniel Print", Kreativno edukativni centar i Umetnička livnica Voždovac-Braća Jeremić.

"Knjaz Miloš" je kompanija koja predstavlja neku vrstu nacionalne ikone i to donosi posebnu odgovornost. Mislim da ima malo značajnih humanitarnih i društveno korisnih akcija u kojima mi nismo učestvovali. Toga su svesni naši partneri na tržištu i, što je još važnije, naši potrošači – rekao je Pribićević za "eKapiju", dodajući da će u 2009. kompanija truditi da zadrži dosadašnju poziciju na tržištu.

Sanja Veljković, generalna direktorka kompanije "Logo", koja posluje u sektoru telekomunikacija, rekla je da je nagrada za "Biznis partnera" priznanje dosadašnjim inovacijima i servisima koji korisnicima štede vreme i novac. Ona je naglasila da "Logo" planira osvajenje novih tržišta, a krajem 2009. može se očekivati ulazak u Švajcarsku.

– Ono što je jedinstveno na našem tržištu je izrada patch optičkih kablova, a osim toga što je reč o tehnoiloškoj inovacijiji, takav proizvod zadovoljava i ekološke kriterijume. Partnerstvo sa investiocionim fondom SEAF, koji je "Logo" dokapitalizovao sa više od mil EUR, doneo je nova znanja u menadžmentu, nove poslovne šanse i zaista nam je postao prijatelj.

Ceremoniju pod sloganom "U biznisu, kao i u životu najvažniji je partner" otvorio je Ljubiša Dimitrijević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine i usluga, a specijalni gost bio je guverner Nardone banke Srbije Radovan Jelašić. Među gostima našli su se i predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin, koji je primio specijalnu nagradu za poseban doprinos stabilizaciji poslovne klime i razvoju saradnje u regionu. Skupu su prisustvovali i ambasadori Grčke, Izraela, Rumunije, Mađarske, Poljske, Kipra i Hrvatske.

Izvor: www.perihard.rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,