BIZIT plus

Svemogući selfi na Huawei nova 10 Pro

Huawei je nedavno predstavio svoju kolekciju jesenjih aduta, među kojima posebno mesto zauzima nova 10 serija mobilnih telefona. Zamišljena kao idealan izbor za mlade koji žele atraktivan telefon odličnih mogućnosti, nova 10 Pro nudi zaista puno u mnogim domenima.

PCPress.rs Image

Ipak, jedan aspekat rada ovog telefona se posebno izdvaja. U pitanju je sistem prednjih kamera, koji se oslanja na kombinaciju dva senzora – jedan koji ima rezoluciju od 60 megapiksela, te drugi koji donosi 8 megapiksela. O čemu se zapravo radi i zbog čega je ovaj sistem tako poseban? Ne, iako brojke impresioniraju, nije broj megapiksela u pitanju.

PCPress.rs Image

Prednja kamera koja vas izdvaja

Zbog čega je ovaj sistem kamera tako interesantan? Kamera od 60 Mp je ultra-širokougaona, sa uglom od 100 stepeni, te stiže za Quad Phased Detection autofokusom. To znači da slike ne samo da će biti detaljne, već će s lakoćom držati u fokusu više likova na ekranu, a u kadar će stati više osoba.

Sem toga, ovaj sjajan sistem je u stanju da “pamti” fokus, pa tako u realnom snimanju video zapisa, osoba može nakratko napustiti kadar (skloniti se u stranu, proći kroz vrata i slično), da bi po povratku automatski ponovo bila stavljena u fokus.

Pročitajte i:  TECNO predstavlja najnoviji dodatak Spark seriji: Spark 20c – na duplo višem nivou!
PCPress.rs Image
Showcase Focus: Uredjaj zapamti deo odeće, nakita ili stvar koja mu je bila u fokusu i nastavlja da ga drži u fokusu i kada to stavite negde drugde; na primer kada minđušu ili slušalicu stavite u uvo

Ovakav sistem je pogodan i za “prezentovanje” određenih detalja. Na primer, ukoliko osoba u kadru želi da istakne minđušu, nakit, komad odeće ili nešto drugo na sebi, to će biti lako stavljeno u fokus pomoću ove kamere.

No, to nije sve. Uz pomoćni senzor, neće samo portreti izgledati odlično, sa perfektno zamućenim pozadinskim detaljima. Autofokus i optički zum znače da je po prvi put moguće napraviti 2X zumirane fotografije na – selfi kameri. Ponovo, ovo pomaže kod isticanja određenih detalja i snimanja specifičnih scena i situacija.

Povrh toga, u ponudi su brojne opcije za snimanje videa u rezolucijama sve do 4k rezolucije. Da, imamo 4k video na prednjoj kameri. Omogućeni su različiti režimi kombinovanja prednje i zadnje kamere, čime se dobija veoma poseban vid prezentovanja koji je praktično idealan za sve vrste vlog-ovanja.

PCPress.rs Image

Softver je veoma bogat opcijama, foto i video efektima, te mogućnostima editovanja video i foto zapisa. Sve ovo skupa čini prednju kameru na Huawei nova 10 Pro telefonom najnaprednijom koju smo do sada videli na mobilnim telefonima, budući da donosi brojne opcije i mogućnosti koje nedostaju glavnim (zadnjim) kamerama velikog broja uređaja.

Facebook komentari: