Data centri 2024

T-Mobile objavio da je oštećeno još 6 miliona korisnika prilikom curenja podataka

T-Mobile navodi da je milionski broj ljudi pogođen nedavnim hakerskim napadom na baze podataka. Kompanija je rekla da je pogođeno dodatnih 6 miliona računa, što ukupno čini više od 54 miliona korisnika.

T-Mobile objavio da je oštećeno još 6 miliona korisnika prilikom curenja podataka

Kompanija i dalje vrši istragu hakerskog napada

T-Mobile je nedavno obelodanio da su podaci oko 40 miliona bivših ili potencijalnih korisnika kompromitovani u kibernetičkom napadu. Podaci su uključivali imena, datume rođenja, brojeve socijalnog osiguranja, vozačke dozvole i podatke iz drugih vrsta identifikacije. Kompanija navodi da je pristupljeno nalozima još 667.000 bivših kupaca, pri čemu su prikupljeni neki lični podaci, ali bez SSN-ova i podataka o ličnoj karti.

Povrh toga, T-Mobile je identifikovao još 5,3 miliona pogođenih postpaid računa. Nisu ugroženi nikakvi SSN-ovi ili podaci o vozačkoj dozvoli, ali su napadači pristupili drugim podacima koji se mogu identifikovati. Takođe je pogođeno oko 850.000 aktivnih prepaid T-Mobile korisnika. U napadu su ukradeni dodatni telefonski brojevi, IMEI i IMSI brojevi, ali kompanija tvrdi da u tim datotekama nema podataka koji bi lično identifikovali korisnike. Takođe, T-Mobile još uvek nema dokaze da su pogođeni podaci o kreditnim karticama korisnika.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: