BIZIT plus

TATA sprema 2.800 otkaza

TATA najavljuje 2.800 otkaza kao deo strateškog pomeranja ka zelenijoj proizvodnji čelika.

PCPress.rs Image

TATA Čelik potvrdila je zatvaranje dve visoke peći sa visokim emisijama u Velsu. Prva faza gašenja očekuje se ove godine. Gašenje peći utiče na 2.800 radnih mesta. Kompanija je potvrdila da će tokom ove godine 2.800 radnika ostati bez posla u Velikoj Britaniji, a ujedno je najavila značajne promene u poslovanju.

TATA Čelik u Velikoj Britaniji zapošljava 8.000 radnika. Na sve radnike uticaće u velikoj meri pomeranje teške industrije ka ekološkoj proizvodnji metala.

Vlada Velike Britanije planira ulaganje od 500 miliona funti za prelazak na “zeleniji” čelik, uprkos riziku za 3.000 radnih mesta. Transformacija TATA Čelika je najveća investicija za proizvodnju čelika u Velikoj Britaniji u poslednjih nekoliko decenija. Cilj ulaganja je kreiranje vodećeg centra za zelenu proizvodnju čelika u Evropi.

TATA Čelik je tokom prošle godine zapretio da ugasiti sve peći ukoliko ne dobije državnu podršku za adaptaciju proizvodnje.

Ogromno ulaganje uticaće na ukupno smanjenje emisije ugljen-dioksida za 1,5% u Velikoj Britaniji. Ekološka briga TATA Čelika dolazi nakon rata u Ukrajini. Iza velike zabrinutosti o zagađenju životne sredine, jedne od najvećih kompanija teške industrije u Evropi, leži problem ekonomske održivosti usled ogromne promene na tržištu.

Pročitajte i:  SAD i Velika Britanija optužuju Kinu za sajber špijunažu koja je pogodila milione ljudi 

Izvor: etnownews.com

Facebook komentari: