Teams koristi AI kako bi poboljšao govor i matematiku

Novi alati će biti lansirani u Teams for Education u školskoj 2023-24.godini.

PCPress.rs Image

Novi alat – Speaker Progress

Microsoft je najavio nove alate sa korišćenjem AI. Kompanija vidi svoje nove „akceleratore učenja“ kao pomoć učenicima da izoštre svoje govorne i matematičke veštine. To će učiteljima malo olakšati posao, dok će se deca pripremati za novi tehnološki napredniji svet.

Speaker Progress je novi alat za AI učionice za nastavnike. Microsoft navodi da im štedi vreme tako što „usmerava proces kreiranja, pregleda i analiziranja govornih i prezentacijskih zadataka za učenike, grupe i učionice“. Alat može da pruži uredne opise veština zasnovanih na prezentaciji, istovremeno naglašavajući oblasti koje treba poboljšati. Pored toga, omogućava nastavnicima da pregledaju snimke učenika, identifikuju njihove potrebe i prate napredak.

Novi alata će pratiti postojeću funkciju Speaker Coach, koju je Microsoft pokrenuo 2021. godine. Speaker Coach pruža uputstva za razgovor jedan na jedan i povratne informacije. Koristeći veštačku inteligenciju funkcija daje pokazivače u realnom vremenu za tempo, visinu i reči za popunjavanje. „Speaker Coach je jedan od onih alata koji je bio sjajna pomoć za mnoge učenike sa kojima sam radio“, rekao je neimenovani nastavnik. „Mogućnost da vežbate i dobijete povratne informacije u realnom vremenu je mesto gde govornik zaista pomaže našim učenicima, a pomaže čak i nama kao odraslima.“

Microsoft-ovi matematički alati za veštačku inteligenciju su njegov odgovor na matematičke rezultate tokom pandemije. Nastavnik matematike dekonstruiše probleme, vodeći učenike kroz korake za njihovo rešavanje, istovremeno podstičući kritičko razmišljanje.

U međuvremenu, Math Progress je prateći alat fokusiran na nastavnike, koji im pomaže da generišu pitanja za vežbanje i daju efikasnije povratne informacije. Kompanija navodi da funkcije funkcionišu zajedno: Nastavnik matematije koristi input nastavnika iz Math Progress-a za razvoj novih lekcija. Zatim, navodi se da škole mogu da koriste sve podatke iz alata da prate napredak i bolje ispune svoje ciljeve.

Speaker Progress, Math Coach i Math Progress će se pokrenuti u Microsoft Teams for Education u školskoj godini 2023-24.godini. Takođe, alat Speaker Coach je sada dostupan u Teams-u i PowerPoint-u.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,