BIZIT plus

Twitter Blue: Tvitovi dužine do 4.000 karaktera

Osim dužih video snimaka i plave kvačice, od sada, članovi Twitter Blue-a u SAD mogu da postavljaju tvitove dužine do 4.000 karaktera.

PCPress.rs Image

Cilj je povećanje prihoda od pretplata

Korisnici osnovne besplatne verzije Twittera i dalje mogu da odgovaraju i citiraju ove duže tvitove. Twitter je svestan da bi listanje kroz ove duge postove moglo biti teško. Shodno tome,svaki tvit duži od 280 karaktera dodatni sadržaj će biti skriven i prikazivaće se klikom na deo „Show more“. Pretplata na Twitter Blue sada košta 8 dolara mesečno ili 84 dolara godišnje.

Međutim, mnoge ovo neće podstaći da pređu sa društvenih mreža kao što su Facebook ili Mastodon. Na ovim platformama objavljivanje dugaćkih postova dostupno je već neko vreme. Međutim, ova opcija može biti od koristi ako želite da delite istu objavu na više društvenih platformi bez potrebe da pišete sažetu verziju.

Postoji određeni pritisak na Twitter da učini Twitter Blue privlačnijim. Twitter Blue je navodno imao samo 180.000 pretplatnika u SAD od sredine januara i otprilike 290.000 korisnika širom sveta. Iako obnovljena pretplata nije bila dostupna odmah, ona mora biti veoma privlačna entuzijastima ako Elon Musk želi da postigne cilj generisanja polovine prihoda Twittera od pretplate.

Pročitajte i:  Threads API dolazi u junu 

Izvor: Engadget

Facebook komentari: