BIZIT plus

Telefon koji menja boju omogućava vam da birate između 1.600 različitih boja po želji

Kada kupite Android pametni telefon, obično imate nekoliko izbora boja. Šta ako vam se ne sviđa nijedna od njih?

PCPress.rs Image

Zašto se ograničavati na boje koje proizvođač vašeg pametnog telefona bira za vas?

Šta ako želite vrlo specifičnu boju? Štaviše, šta ako želite vrlo specifičnu boju danas, ali znate da ćete želeti drugu sutra? Tecno Chameleon Coloring Technology mogla bi da reši ovaj problem. Upravo najavljen na Mobile World Congress 2023, omogućava vam da izaberete između 1600 različitih boja za poleđinu vašeg telefona.

Možda mislite da Tecno samo postavlja ekran na poleđinu telefona. Međutim, mnogo je komplikovanije od toga. Tecno koristi sub-mikronsku prizmu koja rasipa svetlost kad padne na nju. Možete pomeriti raspored prizme da biste promenili boju koju vidite kada dođe do raspršivanja svetlosti.

Materijal se može promeniti do dva miliona puta pre nego što potencijalno propadne, što vam omogućava da promenite boju 100 puta dnevno tokom skoro 55 godina.

Naravno, potrošićete malo baterije svaki put kada promenite boju. Međutim, Tecno nije previše zabrinut za ovo, jer tvrdi da bi potrošnja baterije za 100 promena bila otprilike ista kao gledanje petominutnog YouTube videa. Dakle, postoji odliv struje, ali ne toliko da bi to bilo previše opterećujuće.

Ako vam se čini kao da ste ranije čuli za Tecno koji radi na pametnim telefonima koji menjaju boju, niste pogrešili, jer je Tecno Camon 19 Pro Mondrian Edition iz 2022. godine ponudio promenu boje. Međutim, to je bila drugačija vrsta tehnologije. Taj sistem je zahtevao UV svetlo i korisnik ga nije mogao kontrolisati, tako da je ova novija tehnologija mnogo bolja.

Nažalost, Tecno Chameleon Coloring Technology još nije dostupna u pametnom telefonu ili čak u prototipu, barem za sada. Verovatno ćemo tehnologiju videti u budućem Tecno pametnom telefonu, možda čak i ove godine.

Izvor: Androidauthority

Facebook komentari: