Google najavio nove funkcije za Android i Wear OS

Novi organizacioni alati i opcije za plaćanje.

PCPress.rs Image

Nove funkcije za bolji digitalni život

Mobile World Congress, godišnji događaj posvećen mobilnoj industriji je uvek prilika da Google uvede neke korisne promene u svojim ekosistemima. Ove godine, kompanija otkriva niz malih dodataka za Android i Wear OS dizajniranih da poboljšaju digitalni život. Novi vidžet za Google Keep omogućuje označavanje liste obaveza sa početnog ekrana. Takođe, nova mogućnost je da uz kompatibilan sat, diktirate beleške i stavke direktno korišćenjem pametnog sata.

Još jedna značajnija promena je poboljšano poništavanje buke u Google Meet-u na Android uređajima. Kompanija navodi, da će buka i druge smetnje biti neprimetne dok je sastanak u toku. Što se tiče zvuka, Google navodi da će uskoro biti omogućena funkcija brzog uparivanja. Google ažurira svoju funkciju Fast Pair na Android i Chromebook računarima kako bi omogućio istovremeno uparivanje kompatibilnih Bluetooth uređaja sa telefonima, tabletima i računarima koji dele isti Google nalog.

Manje značajni dodaci uključuju mogućnost mešanja različitih emodžija kako bi se ponudio odgovor koji je relevantniji za određenu temu. Postoji mogućnost spajanja košarkaškog emodžija i onog koji ima u očima srca, da bi se dobila košarkaška lopta u obliku srca ili u tim istim očima srca dodala tekstura nalik košarci. Takođe, Android uređaji će dobiti nove nove tap-to-pay funkcije za plaćanje pomoću dodira.

Pročitajte i:  Google traži od suda da odbaci tužbu za monopolizaciju digitalnog oglašavanja

Što se tiče pristupačnosti Chrome-a na Android-u, biće omogućeno zumiranje veličine sadržaja do 300 odsto uz očuvanje izgleda stranice. U međuvremenu, Wear OS 3+ će ponuditi mono-audio, kao i korekcije boje i prikaza na pametnom satu radi lakšeg pregleda.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,