Telefoni na savijanje

Kompanija LG čini velike napore kako bi OLED tehnologiji obezbedila dominantnu poziciju. Kvalitet slike i jasnoća boja  65-inčnog 4K OLED TV-a, postali su opšte mesto. Naredni potez je prenošenje ove tehnologije na savijajući mobilni telefon.
52963_01_lg-debut-foldable-smartphones-2017-thanks-oled-technology (1)

Stručnjaci tvrde da je, takoreći, došao trenutak kada će mobilni telefoni, tableti i ostala prenosiva oprema, moći da se saviju, preklope ili čak urolaju. Tehnologija ekrana ovakvih uređaja biće svakako OLED. Pikseli OLED ekrana sami emituju svetlost, pa tako potrebe za pozadinskim osvetljenjem nema. Zbog toga su ovi ekrani tanji i energetski efikasniji. Ipak, kako bi OLED tehnologija postala standard, čitava industrija mobilnih telefona i tableta, morala bi da prođe kroz fundamentalnu tranformaciju.

Predviđa se da će do 2022. godine 433 miliona fleksibilnnih uređaja biti u rukama potrošača, dok će standardnih- 3.6 milijarde biti isporučeno.

Iako možda još uvek nije došlo vreme u kom ćete svoj tablet moći da spakujete i stavite u džep, tehnologija svakako treba da se razvija, jer bismo u suprotnom i dalje komunicirali crtanjem štapićem po pesku.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,