PC Press Studio

Telegram je najviše preuzimana aplikacija u januaru

SensorTower je istraživačka grupa koja prikuplja podatke o preuzimanju iOS i Android aplikacija, prati njihovu popularnost i redovno ažurira i objavljuje te liste. U januaru 2021. godine došlo je do znatnih „pretumbavanja“ na listi, koji su najviše prouzrokovani nedavnim događajima.

lista aplikacija

Najpopularniji

Naime, Telegram koji je bio na devetom mestu u decembru 2020. godine, u januaru je „skočio“ na prvo mesto. To može da zahvali, po mnogima nerazumnom potezu WhatsApp-a da promeni pravila privatnosti za svoju aplikaciju. Ljudi su masovno odustajali od ove aplikacije i preorijentisali se na njegove alternative, a očigledno je da je Telegram najviše profitirao.

Na drugom mestu je TikTok,  na trećem još jedna WhatsApp alternativa – Signal, a na četvrtom Facebook. WhatsApp i nije toliko loše prošao kako je izgledalo nakon „pobune“ korisnika – on je u januaru i dalje na listi najskidanijih aplikacija i nalazi se na petom mestu (u decembru je bio na četvrtom). Na šestom mestu je Instagram (koji je prošlu godinu završio na petom mestu).

Lista je napravljena na osnovu 63 miliona preuzimanja, što je 3.8 puta više preuzetih aplikacija nego u januaru 2020. godine. Interesantno je da je čak 24 procenata preuzimanja obavljeno u Indiji, a na drugom mestu je Indonezija sa 10 procenata.

Pročitajte i:  Evo kako WhatsApp planira da sarađuje sa drugim aplikacijama  

Izvor: NotebookCheck

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,