Telekom pobedio na tenderu u Omanu

maipPotpuno domaće softversko rešenje MAIP (Multi Access Internet Portal), koje su razvili Telekom Srbija i Wireless Media, u avgustu je na međunarodnom tenderu u Omanu koji je organizovala kompanija Nawras izabrano kao najbolje. Ovaj proizvod je odabran u konkurenciji kompanije Ericsson i nekoliko dokazanih indijskih rešenja.

Pre tri godine razvoj MAIP-a je započet radi unapređenja Mondo portala, a u februaru 2008. godine prvi put je predstavljen globalnom tržištu na 3GSM konferenciji u Barseloni. Od pre nekoliko dana MAIP  uspešno pokreće Nawrasov portal Bawabaty (kapija na arapskom).

“Izvoz srpske pameti koja je u osnovi softverskog rešenja koje je pobedilo na jednom od najkonkurentnijih svetskih tržišta otvara Srbiji još jednu alternativu u odnosu na tradicionalne nacionalne izvozne proizvode. S obzirom da je reč o proizvodu iz kategorije visokih tehnologija, sasvim je izvestan i pozitivan doprinos poslovnom imidžu Srbije čija preduzeća u ovoj oblasti stiču epitet pouzdanih partnera i kada je reč o najzahtevnijim klijentima sa najbogatijih tržišta”, izjavio je ovim povodom Vladimir Lučić, direktor Direkcije za komercijalne poslove Telekoma Srbija.

Pročitajte i:  Blokiranje domena koji asociraju na poznate brendove

S obzirom da je operator kojem je prodato ovo rešenje cenjen u regionu i deo međunarodnog telekomunikacionog konglomerata, realno je očekivati da će aktuelni posao na Bliskom Istoku biti odskočna daska za dalju ekspanziju domaćih softverskih rešenja u tom regionu, ali i u Severnoj Africi i Jugoistočnoj Aziji.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,